Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Chcete HACCP?

13.2.200443980Pavel Ludvík
Termín zavedení systému kritických bodů se kvapem blíží. Portál Jídelny.cz vám chce představit vlastní řešení, jak HACCP v požadovaném termínu zavést.

Mytí rukou

4.2.200431321Monika Pečková
Mytí rukou je jedna z nejostřeji sledovaných činností při přípravě jídla. Kdy, jak, jak často, proč? Přečtěte si článek zabývající se těmito otázkami.

Kritické body v jídelnách (2)

28.1.200446551Zbyněk Chmela
V druhé části článku o kritických bodech přinášíme stručný postup pro zavedení a několik argumentů, které by vám měly pomoci při vysvětlování HACCP podřízeným i nadřízeným.

Kritické body v jídelnách (1)

21.1.200441201Zbyněk Chmela
Problematika kritických bodů se stává ve školních jídelnách velmi ožehavou. Zákon 274/2003 Sb. stanovil povinnost sledovat kritické body všem školním jídelnám. Přinášíme první část článku, který se tímto tématem zabývá.

Veterinární předpisy

12.12.200323650Pavla Zámostná
I když jídelny se přímo nepodílejí na výrobě masa, přece jen by její pracovníci měli znát alespoň základní veterinární předpisy. Přinášíme proto článek, který se touto problematikou zabývá.

Měření teplot v pokrmech

26.11.200334140Hasap Gastro
Sledování znaků při zavedení systému kritických bodů H.A.C.C.P. zahrnuje i kontrolu teplot pokrmů. Přinášíme několik informací o dostupných teploměrech vhodných pro tuto činnost.

Správný začátek

5.10.200323520HASAP Gastro Consulting
Představujeme společnost HASAP Gastro Consulting, s.r.o., která se zabývá analýzami stravovacích provozů a pracovních míst, školeními odborné způsobilosti, vedením provozních řádů a předprojektovou přípravou.

Zdraví na prvním místě

24.9.200327250Roman Uhrin
Máme přísné hygienické předpisy. Je ovšem otázka, jak jsou dodržovány tehdy, kdy hygienici ani vedoucí kuchyně nejsou přítomni. Přinášíme sugestivně napsaný článek s mnoha příklady z praxe. Autor však staví zdraví strávníků nade vše.

Sanitace ve stravovacích provozech

19.9.200336450Hotelrevue
Zdálo by se, že o tomto námětu bylo už vše několikrát řečeno, praxe však ukazuje, že je třeba stále znovu zdůrazňovat: Všude, kde jde o výrobu potravin nebo pokrmů, je nezbytně nutné důsledně dbát na hygienu a sanitaci.

Neznalost zákona neomlouvá

10.9.200331760Hotelrevue
Nove hygienické standardy jsou podstatně přísnější než tomu bylo dříve. Jak prakticky uplatňovat zásady správné výrobní praxe? Kde se mohu dozvědět, jak nové standardy prakticky zavést do praxe? To je téma našeho článku.
Předchozí1 ... 111213Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi