Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Zlatá pravidla Světové zdravotnické organizace

05.04.200439730Pavel Ludvík
Práce ve školní kuchyni je považována za epidemiologicky závažnou činnost. Požadavky na ni jsou upraveny četnými předpisy, ale můžete se řídit i neformálním desaterem, tzv. "zlatými pravidly" sestavenými Světovou zdravotnickou organizací.

Některé zásady hygieny podle HACCP

31.03.200449320Jiří Černý
Součástí systému HACCP by měla být rovněž analýza nebezpečí. Autor, dlouholetý pracovník v gastronomii, se zamýšlí nad některými poznatky, z nichž by se mělo při analýze vycházet.

HACCP a nezávadnost potravin

24.03.200452340Monika Pečková
Kritický bod je definován vyhláškou 147/1998 Sb. jako postup nebo operace, kde hrozí největší riziko porušení zdravotní nezávadnosti potraviny. Pojem "zdravotní nezávadnost potraviny" podrobněji rozebírá tento článek.

Od základů k dokonalosti - hygienické kontroly

10.03.200446960Miriam Dostalíková
Autorka článku - zástupce dodavatelské firmy - přináší svůj pohled na to, co znamená připravit jídelnu na návštěvu hygienika.

Chcete HACCP?

13.02.200460860Pavel Ludvík
Termín zavedení systému kritických bodů se kvapem blíží. Portál Jídelny.cz vám chce představit vlastní řešení, jak HACCP v požadovaném termínu zavést.

Mytí rukou

04.02.200449431Monika Pečková
Mytí rukou je jedna z nejostřeji sledovaných činností při přípravě jídla. Kdy, jak, jak často, proč? Přečtěte si článek zabývající se těmito otázkami.

Kritické body v jídelnách (2)

28.01.200466681Zbyněk Chmela
V druhé části článku o kritických bodech přinášíme stručný postup pro zavedení a několik argumentů, které by vám měly pomoci při vysvětlování HACCP podřízeným i nadřízeným.

Kritické body v jídelnách (1)

21.01.200469741Zbyněk Chmela
Problematika kritických bodů se stává ve školních jídelnách velmi ožehavou. Zákon 274/2003 Sb. stanovil povinnost sledovat kritické body všem školním jídelnám. Přinášíme první část článku, který se tímto tématem zabývá.

Veterinární předpisy

12.12.200338270Pavla Zámostná
I když jídelny se přímo nepodílejí na výrobě masa, přece jen by její pracovníci měli znát alespoň základní veterinární předpisy. Přinášíme proto článek, který se touto problematikou zabývá.

Měření teplot v pokrmech

26.11.200367830Hasap Gastro
Sledování znaků při zavedení systému kritických bodů H.A.C.C.P. zahrnuje i kontrolu teplot pokrmů. Přinášíme několik informací o dostupných teploměrech vhodných pro tuto činnost.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi