Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Žloutenka - aktuálně k 3.11.2008

6.11.200834060Pavel Ludvík
Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo další nové zprávy o vývoji počtu nemocných. V epidemii žloutenky došlo k obratu, počty nových případů se v uplynulém týdnu výrazně snížily. Přinášíme informace k 3.11.2008.

Školení hygienického minima na Krajských konferencích

23.10.200855245Monika Štachová
Musí kuchařka pravidelně absolvovat školení hygienického minima? Proč? K čemu je dobré? Je to někde nařízeno? Odpovědi na tyto otázky i další poznatky ze školení Hygienického minima na právě probíhajících Krajských konferencích najdete v dnešním článku.

Hygienická opatření v jídelnách mimo ohniska žloutenky

5.10.200824681Pavel Ludvík
V současné době jídelny znepokojuje vyšší počet případů žloutenky. Ty, které se ocitly v ohnisku nákazy, jsou pod přímým dohledem hygieniků. Co však jídelny, které jsou v oblastech relativního klidu? Jak ty by se měly chovat? Právě pro ně přináší článek poznatky a doporučení hygieniků.

Vliv mikroorganismů na bezpečnost potravin

24.5.200824282Marcela Mathesová
Jednou z přednášek, která vás na Krajských konferencích nejvíce zaujala, bylo vystoupení MVDr. Mathesové, v němž hovořila, jak mikroorganismy mohou ovlivňovat bezpečnost potravin. Nabízíme vám stručný záznam této podnětné přednášky.

Příprava, distribuce a rozvoz jídel v jídlonosičích

7.5.200868866Aleš Walter
Mnoho jídelen připravuje jídla pro cizí strávníky do jídlonosičů. Zejména na vesnicích je to často ekonomická nutnost. S jakými problémy se musíte vypořádat při přípravě, distribuci a rozvozu teplých jídel v jídlonosičích?

Rozmrazovanie mäsa (3)

1.4.200821060Jozef Kerekréty
Rozmrazování masa a jeho různé způsoby jsou předmětem mnoha diskusí. Jaké změny probíhají v mase při rozmrazování? Může se rozmrazovat ve vodě nebo v konvektomatu? Jaké rizika přitom hrozí? Odpovědi na tyto otázky přináší dnešní článek.

Zmeny pri skladovaní mrazeného mäsa (2)

26.3.200820200Jozef Kerekréty
K jakým změnám dochází při skladování zmrazeného masa, jak se těchto změn vyvarovat a co ovlivňuje kvalitu masa sa dozvíte v dnešním článku.

Zmrazovanie mäsa v stravovacích zariadeniach (1)

19.3.200830460Jozef Kerekréty
Přes všechny doporučení a zákazy, které se týkají zmrazování masa ve stravovacích zařízeních, je někdy nezbytné maso zmrazit. Jaké podmínky musíte při tom dodržet, se dozvíte v dnešním článku.

Zmrazovat a rozmrazovat, ano či ne?

15.3.200852722Pavel Ludvík
Zmrazování a rozmrazování masa je ošemetná činnost. Každý, kdo rozumí hygieně, se toho snaží vyvarovat. Hygienici vám to přímo nedoporučují. Přesto se zmrazování i rozmrazování masa v jídelnách provádí. Připravili jsme pro vás cyklus článků na toto téma.

Dezinsekce a deratizace ve stravovacích provozech

31.1.200836030Lucie Janotová
Zveřejňujeme stručný záznam další přednášky z Krajských konferencí 2007. Tentokrát jde o přednášku k desinfekci a deratizaci, která by měla posloužit všem účastníkům konferencí k osvěžení informací k této problematice
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi