Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Je třeba se bát salmonel?

26.04.201729312Pavel Ludvík
V poslední době se ve sdělovacích prostředích opět objevilo více zpráv o salmonelách v kuřecím masu. Přibývá těchto bakterií, je třeba se jich bát, nebo jde o planý poplach? Mohou vůbec jídelny zabránit tomu, aby nakoupily potraviny obsahující salmonely?

Jarní semináře ASPOS

10.04.201735460Redakce Jídelny.cz
Asociace společného stravování pro vás připravila již osmý ročník seminářů na téma Řízení školní jídelny. Tentokrát na téma Hygiena, sanitace a boj proti škůdcům. Tyto tradiční akce pro školní jídelny se budou konat ve 4 městech ČR.

Rychlý test účinnosti sanitace provozu

06.02.201772541Redakce Jídelny.cz
Provedli jste sanitaci vašeho provozu. Jak se ale přesvědčit, že byla účinná? Dnes již existují přípravky a prostředky, které to dokáží zkontrolovat. Jedním z nich je BioFinder. Seznamte se, jak funguje a na co se dá použít.

Nakládání s chemickými látkami a směsmi v jídelnách nově

25.04.201673260Jana Königová
Novela zákona o ochraně veřejného zdraví přinesla změny v tom, jak mají jídelny nakládat s chemickými látkami a směsmi. Patří tam i čisticí a dezinfekční prostředky nebo další přípravky, které se ve stravovacích provozech používají. Co se tedy změnilo?

Salmonelóza v Plzni a co z ní plyne pro jídelny

04.08.201555001Pavel Ludvík
Na konci července došlo k rozsáhlé salmonelové nákaze v jídelně v Plzni. Zdrojem byly bakterie salmonely ve vajíčcích. Jaké závěry z toho vyplývají pro jídelny, které jídla s vajíčky připravují?

Učebnice Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech

27.08.2014112441Redakce Jídelny.cz
Zajímá vás, jak připravit bezpečné a zdravotně nezávadné pokrmy? Chcete mít po ruce základy osobní a provozní hygieny v kostce? Pak právě pro vás vydal portál Jídelny.cz novou publikaci – Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech. Seznamte se s ní.

Jsou zeleninové saláty nebezpečné? Ne!

22.04.201439990Pavel Ludvík
Odbornou i laickou veřejnost nedávno zaujal případ hromadné alimentární nákazy, které propukla v domově mládeže ve Zlínském kraji. Podrobné informace o tomto případu a co z něho vyplývá pro školní jídelny nám poskytli na Krajské hygienické stanici ve Zlíně.

Pohled odborníka na uplatňování hygieny v jídelnách

25.07.201346420Jozef Golian
Slovenští hygienici provedli v posledním roce dva velké "zátahy" na školní jídelny a o zveřejněných výsledcích se rozsáhle diskutuje. Seznamte se, jak se na zjištěné nedostatky, ale i na úsilí školních jídelen v oblasti hygieny dívá nezávislý odborník. Mnohé závěry se velmi podobají situaci v Česku!

Poučení z kontrol hygieniků

13.07.201362322Pavel Ludvík
České a slovenské veřejnosti bylo v posledních měsících prezentováno několik zpráv z kontrol, které hygienici provedli v různých provozech hromadného stravování. Co se v těchto dokumentech můžeme dočíst a jak je mohou použít školní jídelny?

Světový den hygieny rukou

29.05.201353694Marcela Iliašová
V neděli 5. května 2013 si lidé na celém světě připomínali význam hygieny rukou. V nemocnicích, výzkumných ústavech a na podobných pracovištích organizovali akce, na kterých zájemcům předváděli správné umývání rukou. Přečtete si, jak se do těchto akcí zapojila i školní jídelna.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi