Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Hygiena rukou ve stravování

06.10.201057460Lucie Janotová
Správné mytí a sušení rukou je jednou z nejdůležitějších povinností pracovníků v gastronomii a potravinářství. Víte, proč tomu tak je a jaké následky může mít zanedbávání této povinnosti? Přečtete si článek s mnoha užitečnými radami.

Strašák HACCPák

02.10.2010686810Ivana Lukašíková
Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se při kontrolách školního stravování zaměřila na zavedení a implementaci zásad HACCP. Podívejte se jaká jsou její kontrolní zjištění, jaké jsou nejčastější a největší nedostatky.

Praktické poznatky z dodržování správné výrobní a hygienické praxe (2)

19.05.201053095Naděžda Krausová
V druhém dílu článku o praktických poznatcích z dodržování správné výrobní a hygienické praxe v jídelnách se můžete seznámit se zkušenostmi z oblasti mytí rukou, osoušení, sanitace a desinfekce.

Praktické poznatky z dodržování správné výrobní a hygienické praxe (1)

12.05.201058150Naděžda Krausová
Pojmy jako HACCP nebo SVHP v jídelnách dobře znáte. Často mají jídelny tyto způsoby práce i dobře zavedeny, někdy však poněkud formálně. Přinášíme vám řadu praktických poznatků z kontrol, které byly zaměřeny na dodržování správné výrobní a hygienické praxe v jídelnách.

Vnitřní audit – jak na to?

05.05.2010104171Naděžda Krausová
Systém HACCP mají patrně všechny jídelny zavedený a zvládnutý. Podle vašich dotazů a diskusí se ale zdá, že pravidelný vnitřní audit je v jídelnách noční můrou, že jídelny nevědí, jak na to. Požádali jsme odbornici v oblasti hygieny, aby vám poradila.

Skladování potravin ve školních jídelnách

24.03.201071300Ivana Lukašíková
Na základě výsledků kontrol provedených ve školních jídelnách bylo zjištěno, že nejčastěji opakovanou závadou bylo neodpovídající skladování potravin. V čem se nejvíce chybovalo? A jaké z toho plyne doporučení?

Gelové nehty aneb musíme mít na všechno vyhlášku?

27.01.201055598Pavel Ludvík
V diskusi portálu Jídelny.cz se opakovaně objevují určité otázky a urputně se k nim hledají legislativní odpovědi. Je ovšem sporné, jestli vždy hledat v právu je správná cesta. Nebylo by lépe využít historických zkušeností našich předků? Jedním z takových dotazů je, zda může kuchařka nosit gelové nehty.

Ještě k SHVP - bez proškolování zaměstnanců to nemusí fungovat

14.10.200987670Pavel Otoupal
Není žádným tajemstvím, že uplatňování zásad SHVP není samozřejmostí a zcela záleží na lidech. Dnešní článek si všímá poučení a proškolení zaměstnanců, na které se stále více nahlíží nikoli jako na nutné zlo, ale jako na nedílnou součást odborné kvalifikace každého pracovníka ve stravování.

Nebezpečí se mění, opatrnost zůstává

31.07.200931790Pavel Otoupal
V posledních letech došlo k větším změnám ve výskytu alimentárních nákaz. Mění se nejen počty onemocnění, ale i procentuální zastoupení jednotlivých nemocí. Více si můžete přečíst v dnešním článku.

Častá a závažná pochybení v dodržování zásad SHVP (2)

15.07.200961380Pavel Otoupal
V druhém dílu článku se věnujeme nejčastějším porušením správné výrobní a hygienické praxe. Věříme, že desítka prohřešků vás zaujme a že v ní najdete inspiraci pro další zdokonalení organizace práce ve vašem stravovacím provozu.
Předchozí stránkaO 10 stran zpět1 ... 45678910 ... 16O 10 stran vpředNásledující stránka
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi