Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Luštěniny ve školním stravování (3)

12.11.20183750Jana Spáčilová
Marně si lámete hlavu s tím, jaké recepty z luštěnin dětem nabídnout, aby byl splněný spotřební koš a jídlo neskončilo v odpadu? Nechte se inspirovat následujícími recepty, které nejenom skvěle chutnají a vypadají, ale také odpovídají zásadám správné výživy.

Luštěniny ve školním stravování (2)

1.11.20184472Jana Spáčilová
Mám ty fazole předem namočit? Co sůl, solit hned, nebo až po uvaření? A nejde to vaření hrachu nějak urychlit? Také občas vaše kuchařky přemýšlejí, jaké postupy a úpravy zvolit při přípravě luštěnin, aby byly přijatelnější jak pro ně, tak pro strávníky? Čtete dál, dozvíte se víc.

Luštěniny ve školním stravování (1)

22.10.20186115Jana Spáčilová
Zase čočka, no fuj. A cože jsou to ty luštěniny? A proč bych je jako měl jíst? Jediné k čemu jsou, je nadýmání. Možná občas slýcháváte podobné hlášky od svých dětských strávníků. Článek shrnuje nejpodstatnější informace o luštěninách, které pak můžete svým strávníkům předat.

Specifika stravování batolat

15.10.20183590Zlata Kapounová
Máte u vás ve školce i děti mladší 3 let a chcete, aby také tito malí strávníci byli spokojení a chutnalo jim? Čtěte dál a dozvíte se několik rad a tipů, jak k těmto dětem přistupovat, co ve stravování preferují nebo co může rozhodovat o oblíbenosti pokrmu a naopak.

Zásady správné výživy dětí

14.9.20184380Sylva Šmídová, Jana Petrová
O zásadách správné výživy dětí se neustále podrobně diskutuje. Příspěvek shrnuje to nejpodstatnější a ukazuje, co z těchto zásad a v jakém věku je klíčové. Víte, co je typické pro výživu předškolních a školních dětí? Čím jsou pro dětský organismus důležité hlavní skupiny potravin?

Pšenice špalda ve školním stravování

29.8.20184430Jana Spáčilová
Výrobky ze špaldy, jako je třeba špaldová mouka, krupice nebo vločky dnes už zpestřují jídelníček v nejedné školní jídelně. K čemu je špalda vhodná a jaká je její nutriční hodnota? Na tyto otázky odpovídá dnešní článek.

Pšeničné výrobky ve školním stravování

6.8.20183810Jana Spáčilová
V poslední době se můžete dočíst, že pšenice již není v módě a že bychom se měli její konzumaci raději vyhýbat Jak to s pšenicí a výrobky z ní opravdu je a proč ji do stravy máme zařazovat, se dočtete v následujícím příspěvku. Dozvíte se navíc několik tipů, jak pšeničné výrobky využít ve školním stravování.

Na pití je voda a ne cukřenka!

23.5.20185760Jana Spáčilová
Začínající léto a teplé dny přináší zvýšený zájem o pitný režim. Skutečností je, že nápoje, které často vídáme v rukách dětí a dospívajících, jsou slazené. V posledních letech se o nadměrné konzumaci slazených nápojů hovoří jako o rizikovém faktoru vzniku nadváhy a obezity.

Stravování v horkých letních dnech

21.5.20188420Jana Petrová
Letní dny přinášejí otázku, zda by se stravování v letním období mělo lišit od stravování v ostatních chladnějších měsících. Podávat polévky? Jaké druhy hlavních pokrmů volit? Jak by měl vypadat pitný režim? Seznamte se zásadami stravování v létě a s hlavními doporučeními.

Šmakoun ve výživě dětí

10.5.20188515Pavlína Kosečková
Šmakoun, bílkovinná potravina, která získává na popularitě, a to i ve školních jídelnách. V příspěvku se mimo jiné dočtete, jakou výživovou hodnotu Šmakoun má, jaký je jeho význam ve výživě dětí a dozvíte se také několik tipů, jak tuto potravinu využít ve studené a teplé kuchyni.
Předchozí12345 ... 28Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi