Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Magické koule v krvavé omáčce aneb letmý pohled do letních jídelníčků

25.7.20224271Pavel Ludvík
Pohledy do letních jídelních lístků mateřských škol přinášejí spoustu inspirace a impulsů – pro vážné přemýšlení, inspiraci i pro zasmání. Projděte si je s námi, co se v nich dětem nabízí k snědku i pití.

Ozdravění školního stravování

27.6.20225960Jana Broulíková
Na téma zdravé stravy se objevují nejrůznější informace a doporučení. Rádi byste do nabídky vaší školní jídelny zařadili zdravější obědy a hledáte cesty, jak toho dosáhnout? Nutriční terapeutka se na některé z nich podívala blíže.

Jaké nápoje najdeme v jídelních lístcích

6.6.20226812Pavel Ludvík
Začínají horké letní dny a na pořad dne se dostávají nápoje. Často se stanou tím prvním, co děti z oběda ochutnají, a ještě si půjdou přidat. Co k pití nabízí školní jídelny a co ta vaše? Seznamte se se sondou do nabídky nápojů.

Svačiny v MŠ: Odpovědi na nejčastější otázky

16.5.202217712Jana Broulíková
Jak svačinami co nejvhodněji doplnit hlavní pokrm? Existují nevhodné potraviny na svačiny? V tématu svačinek v mateřské škole stále panuje určitá nejistota a otázek je celá řada. Přinášíme odpovědi na ty nejčastější a nejvíce diskutované.

Sůl ve školním stravování

12.5.20225000Dagmar Sedlářová
Množství soli ve školních obědech často přesahuje doporučené množství. Od útlého věku tak děti dostávají pokrmy, které jsou slané víc než by měly být. Proč je třeba mít na paměti nepřímou sůl v surovinách? Ve kterých surovinách se sůl vyskytuje? A jak lze sůl v pokrmech snížit, aby pokrm zůstal chutný?

Diskuse o výživě s rodiči aneb nejčastější argumenty proti konzumaci mléka

19.4.202210330Jana Broulíková
Ve své praxi můžete narazit na rodiče, kteří nechtějí, aby jejich děti konzumovaly mléko, přestože nemají zdravotní potvrzení pro dietu. Přečtěte si, jakými argumenty se nejčastěji ohánějí a jak na ně reagovat.

Rozumět výživovým údajům se vyplatí

24.1.202210410Jana Petrová
Pro pocit z dobře odvedené práce jistě chcete vašim dětským strávníkům nabízet nejen vhodné, ale i vysoce hodnotné potraviny. Dobrým pomocníkem pro výběr kvalitních surovin do školní jídelny jsou výživové údaje na obalech potravin. Proč jsou tak důležité? A jak se v těch složitých tabulkách správně orientovat?

Jak na kvalitní vývary ve školní jídelně

22.11.202115360Anna Packová
Připravujete si vlastní vývary z kvalitních surovin, nebo používáte kupované? Také jste slyšeli, že polévky z kupovaných výrobků jsou příliš slané? Seznamte se s praktickými radami, jak si školní jídelna může sama připravit kvalitní vývar, k čemu ho použít a vyzkoušejte recept od odborníků na slovo vzatých.

Hovězí maso ve školní jídelně

27.9.202115761Jana Petrová
Jaké hovězí maso používáte ve vaší školní jídelně? Tato otázka určená vedoucím školního stravování a především odpovědi na ni byly impulsem k sepsání dnešního článku. Neocenitelné zkušenosti z praxe školních jídelen i výživové vlastnosti hovězího masa, tak přesně to v příspěvku naleznete.

Čím nahradit čočku s vejcem?

19.5.202127553Jana Petrová
Hledáte inspiraci na pokrmy z luštěnin? Lámete si hlavu, čím nahradit uzené maso či klobásu, případně vejce u čočky nakyselo? V dnešním článku vám přinášíme nejen inspiraci v podobě několika nápaditých pokrmů z čočky, ale také komentář nutriční terapeutky k jednotlivým pokrmům.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi