Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Luštěninové pokrmy včera a dnes

09.02.201586657Jana Petrová
Dříve čočka s vejcem nebo hrachová kaše s párkem. Dnes čočka s rýží, hrách se zeleninou a fazole s bramborem. Zavádí se zcela bezmasé dny. Proč se mění doporučení, s čím podávat luštěniny?

Vývoj chuťových preferencí dětí

20.11.201439801Jana Stávková
Chuťové preference dětí se v průběhu jejich života mění a je vhodné na to brát ohled. Seznamte se s poznatky z této oblasti a se zkušenostmi, jak sladit dětské chutě a podávané jídla.

Odbornice na výživu hodnotí metodický pokyn z Liberce

03.11.201436700Mgr. Sylva Šmídová
V červnu 2014 vydal Liberec pro své školní jídelny metodický pokyn k omezení používání některých potravin. Odborníci na školní stravování se v hodnocení pokynu velmi rozcházejí a ne všichni s ním jednoznačně souhlasí. Jak hodnotí tento pokyn nutriční terapeutka?

Hodnocení menu ze soutěže O nejlepší školní oběd 2014

13.10.201441384Jana Stávková
Deset finálových menu ze soutěže O nejlepší školní oběd představuje obrovský zdroj inspirace pro každou školní jídelnu. Proč do finále postoupila právě tato menu, co přináší u hlediska výživy? Seznamte se, jak je hodnotí nutriční specialista.

Školní oběd - vyberte si ze dvou jídel

08.09.201441719Jana Stávková
Na jídelním lístku jsou v mnoha školních jídelnách nabízeny obědy ve dvou či více variantách. Tato služba má své výhody i nevýhody. Na co si dát pozor? Jak sestavit jídelníček, aby i při dvou jídlech zajišťoval dodržování zásad zdravé výživy?

Výchova ke zdraví ve školní jídelně aneb je stále co zlepšovat?

03.09.201431640Jana Stávková
Začátek školního roku bývá obdobím plánů, co všechno v jídelně vylepšit. V následujících řádcích nabízíme několik tipů, jak může jídelna pomoci motivovat děti ke správné výživě a podílet se tak na výchově ke zdravému životnímu stylu.

Stravování v horkých letních dnech

28.07.201426621Jana Petrová
Právě probíhající léto přináší otázku, zda by se stravování v letním období mělo lišit od stravování v ostatních chladnějších měsících. Jaké jsou zásady stravování v létě, jakými doporučeními se řídit?

Kolik soli vylijete do odpadu?

11.06.201429244Redakce Jídelny.cz
V posledních měsících se ve školním stravování více hovoří o spotřebě soli. Mnohé jídelny však narážejí na to, že ji neumí rychle zjistit. Navíc velké množství soli, které vydáte se skladu, se nesní. Víte o tom? V článku najdete podrobnosti i prosbu o účast v malém průzkumu.

Zásady správné výživy dětí

05.06.201438010Sylva Šmídová
O zásadách správné výživy dětí se široce a podrobně diskutuje. Shrňme z nich to podstatné a ukažme si, co z nich je důležité a v jakém věku dítěte. Víte, čím jsou pro dětský organismus důležité hlavní skupiny potravin?

Jaké jsou tolerance v plnění výživových norem?

02.06.201453900Pavel Ludvík
Přestože na téma spotřební koše existuje spousta článků, stále přetrvávají pochybnosti o toleranci v jeho plnění. Potvrzují to i diskuse na portálu Jídelny.cz. Seznamte se, jak to s tolerancemi ve spotřebě jednotlivých skupin potravin doopravdy je.
Předchozí stránkaO 10 stran zpět1 ... 891011121314 ... 32O 10 stran vpředNásledující stránka
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi