Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Týden zdraví ve školní jídelně

22.11.200338580Monika Pečková
Město Zlín v podzimních týdnech už tradičně organizuje Týden zdraví, jehož cílem je ukázat a zpopularizovat zásady zdravého životního stylu. Pojďte se podívat, jak probíhá takový týden zdraví ve školní jídelně.

Vláknina v našem jídelníčku

22.10.200346580Ludmila Oliveriusová
Dostatek vlákniny v jídelníčku se dnes považuje za nejlepší prevenci civilizačních nemocí. Přinášíme podrobnější rozbor této problematiky.

Umělá sladidla - ano či ne?

17.9.200338750Monika Pečková
Používání umělých sladidel je ve školním stravování předmětem diskusí, v některých jídelnách jsou tato sladidla dokonce zakazována. Pátrali jsme, jaký názor na to mají odborníci.

Proč jsou ryby zdravé?

9.7.200335860MUDr. Jan Piťha, CSc.
Ryby jsou obecně považovány za zdravé. Autor tohoto článku - lékař -toto tvrzení zdůvodňuje a zaměřuje se zejména na význam rybího masa a rybího tuku při prevenci srdečních onemocnění.

Konvenience mýtů zbavená

20.4.200341690Foodservice
Konvenience - toto slovo k nám proniklo až nedávno. Má své zastánce i své odpůrce.

Rozmanitost i úspornost- Moderní příloha

10.4.200338580Foodservice
Příloha byla i je vizitkou kuchaře, na ní se pozná kreativita i profesní zručnost. V sousedním Rakousku konkurenční restaurace doslova soutěží o to, kdo nabídne hostům více a zajímavějších příloh. A jak je to u nás?

Najděte si své Éčko (2. díl)

17.2.200335340Marie Ludvíková
Pokračování článku Najděte si své Éčko vás uvede do kompletního soupisu povolených aditiv.

Ovocné a zeleninové talíře

12.2.200339690Marie Ludvíková
Ovocné a zeleninové talíře se staly běžnou součástí obědů v mnoha školních jídelnách. Podívejme se na zkušnosti s přípravou tohoto typu jídla.

Sladidla: cukr, med a umělá sladidla

1.2.200334210Pavel Houser
Krátké zamyšlení nad různými typy sladidel

Najděte si své Éčko (1. díl)

15.1.200337260Marie Ludvíková
Článek podrobně seznamuje s přídatnými látkami (tzv. aditivy), jejich dělením a s tím, jak se tyto látky označují.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi