Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Proč jsou ryby zdravé?

09.07.200337050MUDr. Jan Piťha, CSc.
Ryby jsou obecně považovány za zdravé. Autor tohoto článku - lékař -toto tvrzení zdůvodňuje a zaměřuje se zejména na význam rybího masa a rybího tuku při prevenci srdečních onemocnění.

Konvenience mýtů zbavená

20.04.200343020Foodservice
Konvenience - toto slovo k nám proniklo až nedávno. Má své zastánce i své odpůrce.

Rozmanitost i úspornost- Moderní příloha

10.04.200340270Foodservice
Příloha byla i je vizitkou kuchaře, na ní se pozná kreativita i profesní zručnost. V sousedním Rakousku konkurenční restaurace doslova soutěží o to, kdo nabídne hostům více a zajímavějších příloh. A jak je to u nás?

Najděte si své Éčko (2. díl)

17.02.200336690Marie Ludvíková
Pokračování článku Najděte si své Éčko vás uvede do kompletního soupisu povolených aditiv.

Ovocné a zeleninové talíře

12.02.200340980Marie Ludvíková
Ovocné a zeleninové talíře se staly běžnou součástí obědů v mnoha školních jídelnách. Podívejme se na zkušnosti s přípravou tohoto typu jídla.

Sladidla: cukr, med a umělá sladidla

01.02.200335410Pavel Houser
Krátké zamyšlení nad různými typy sladidel

Najděte si své Éčko (1. díl)

15.01.200339070Marie Ludvíková
Článek podrobně seznamuje s přídatnými látkami (tzv. aditivy), jejich dělením a s tím, jak se tyto látky označují.

Vařit, nebo jíst syrové?

25.12.200245352Pavel Houser
Máte raději vařenou nebo syrovou stravu? Asi vařenou, že ano. Víte. co udělá vaření s některými složkami potravin. Pokud ne, přečtete si tento článek

Cholesterol: je to opravdu tak nelítostný zabiják?

20.12.200229920Pavel Houser
Odborný článek pojednává o různých pohledech na nebezpečnost cholesterolu.

Používání aditiv v potravinách

28.11.200236300Marie Ludvíková
Kde se v potravinách používají aditiva? Dá se jim vyhnout?
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi