Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Tuky ve výživě (nejen) dětí – 2. část

19.04.201818520Jana Spáčilová
V pokračování článku o tucích se dozvíte mnoho zajímavých informací o této základní živině. Vedle rozdílů mezi tuky živočišného a rostlinného původu se dočtete se i o tom, jak je to vlastně s ořechy a olejnatými semeny z hlediska tuků či o vhodném využití tuků ve studené a teplé kuchyni.

Tuky ve výživě (nejen) dětí – 1. část

16.04.201826550Jana Spáčilová
O tom, že tuky patří mezi základní živiny, víme asi všichni. Pojďme si však připomenout význam tuků ve výživě a vliv jejich konzumace na lidské zdraví, a to nejenom z hlediska původu či složení, ale také dle přijímaného množství.

Je polévka skutečně grunt? – aneb polévka nejenom ve výživě dětí

26.03.201827723Jana Spáčilová
Jistě všichni znají rčení "polévka je grunt," avšak na význam polévek v naší stravě se možná už zapomnělo. Proč tedy polévky konzumovat? Jaké známe druhy polévek, které jsou tradiční polévky naší a světové kuchyně?

Vápník ve výživě dětí

21.03.201853700Jana Spáčilová
Pro výživu člověka je vápník jednou z nejvýznamnějších minerálních látek. Z kvantitativního hlediska se jedná o hlavní minerální složku v těle. Jaká je potřeba vápníku v dětském věku a v kterých potravinách najdeme dobře vstřebatelný vápník? To vše se dozvíte v tomto příspěvku.

Vejce ve výživě a školním stravování

01.03.201821260Martin Krobot
Jakou roli hrají vejce ve výživě? Měla by tvořit významnou součást našeho jídelníčku nebo se máme jejich konzumaci raději vyhýbat? Jak to s vejci opravdu je? A lze je v případě nutnosti vyloučení ze stravy adekvátně nahradit? To vše se dozvíte v následujícím příspěvku.

Průmyslově zpracované potraviny – jaká jsou pozitiva a negativa

12.02.201822400Jana Dostálová
Všichni znáte věčné diskuse, zda používat průmyslově zpracované potraviny. Mohou se školní jídelny bez nich obejít? Jaké výhody má průmyslové zpracování potravin? A mohou mít tyto potraviny nějaká negativa, máme se jich obávat?

Pekařské výrobky ve školním stravování

15.01.201828850Pavel Skřivan, Marcela Sluková
Pekařské výrobky jsou významnou součástí naší výživy. Jaké je jejich uplatnění ve školním stravování a dětské výživě? Co vlastně znamená pojem „celozrnný“ a jak často bychom výrobky tohoto typu měli podávat dětem?

Rostlinné náhrady mléka a mléčných výrobků

18.12.201721150Tereza Černá
Stále častěji se ve školním stravování setkáváme s potřebou nahradit ve stravě mléko a mléčné výrobky. Jaké výrobky se vyskytují na našem trhu? Jaké jsou jejich výhody a nevýhody? Čím se odlišují od mléka a mléčných výrobků?

Spotřeba cukru – spor ministerstev

07.12.201728301Pavel Ludvík
Také vás hygienici chválili za to, že pokrmy málo sladíte a že používáte hodně ovoce. Pozor, školní inspekce vám to pravděpodobně vytkne! Proč k tomu dochází, co je v pozadí tohoto problému? Přemýšlíte, jak takovou situaci řešit?

Skořápkové plody ve výživě a školním stravování

23.11.201728780Zlata Kapounová
Skořápkové ovoce je odpradávna součástí stravy člověka a v současné době zažívá svoji renesanci. Jaký je jejich význam ve výživě? A jaké jsou možnosti využití ve školním stravování? To vše a mnohem více se dočtete v tomto článku.
Předchozí stránkaO 10 stran zpět1 ... 45678910 ... 32O 10 stran vpředNásledující stránka
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi