Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 1

Kategorie článků:


Tuky ve výživě (nejen) dětí – 2. část

19.4.2018760Jana Spáčilová
V pokračování článku o tucích se dozvíte mnoho zajímavých informací o této základní živině. Vedle rozdílů mezi tuky živočišného a rostlinného původu se dočtete se i o tom, jak je to vlastně s ořechy a olejnatými semeny z hlediska tuků či o vhodném využití tuků ve studené a teplé kuchyni.

Tuky ve výživě (nejen) dětí - 1. část

16.4.20182100Jana Spáčilová
O tom, že tuky patří mezi základní živiny, víme asi všichni. Pojďme si však připomenout význam tuků ve výživě a vliv jejich konzumace na lidské zdraví, a to nejenom z hlediska původu či složení, ale také dle přijímaného množství.

Navštívili jsme konferenci v Ústí nad Labem

11.4.20183315Pavel Ludvík
V druhém dubnovém týdnu začaly jarní krajské konference portálu Jídelny.cz. Jejich program je namíchaný z více tematických oblastí: věnuje se jídelníčkům, potravinám i manažerským dovednostem. Přednášky hledají odpověď na některé zásadní otázky. Víte, které to jsou a k jakým závěrům účastníci docházejí?

Báječné ženy u multifunkčních pánví, aneb aby děti jedly ryby s chutí

9.4.20185592Monika Křtěnská
Rybí pokrmy jsou dětmi obecně hůře přijímány. Ve školní jídelně ZŠ Chvaletická se toho nebojí a neustále představují strávníkům nové pokrmy z ryb. Inspirujte se nápaditými recepty a neutuchající energií paní vedoucí a jejího týmu kuchařek.

Rok polévek v Českém Brodu

5.4.20182990Pavel Ludvík
Ve školní jídelně Český Brod probíhá Rok polévek. Jídelna nyní věnuje skladbě a pestrosti polévek zvýšenou pozornost a hlavně chce každý den připravit strávníkům jinou polévku. V tomto školním roce se tedy v jídelníčku musí postupně objevit kolem 200 receptů.

Jak se vaří Na Korábě (2)

3.4.20182520Pavel Ludvík
Ve druhém díle článku představujícího školní jídelnu Na Korábě v Praze se mimo jiné dočtete, jak strávníci této jídelny přijímají nové trendy ve školním stravování, jak se jim daří plnit doporučení spotřeby ryb a dozvíte se také o některých projektech, kterými motivují a vzdělávají děti v oblasti správného stravování.

Jak se vaří Na Korábě (1)

28.3.20183980Pavel Ludvík
V dnešní rozhovoru ze školní jídelny mateřské školy Na Korábě v Praze se dočtete nejen o tom, jak funguje jejich kuchařský tým, jak ho motivovat, či o komunikaci s rodiči. Dozvíte se také, kde hledají nové receptury a jak sestavují jídelníčky.

Je polévka skutečně grunt? – aneb polévka nejenom ve výživě dětí

26.3.20184250Jana Spáčilová
Jistě všichni znají rčení "polévka je grunt," avšak na význam polévek v naší stravě se možná už zapomnělo. Proč tedy polévky konzumovat? Jaké známe druhy polévek, které jsou tradiční polévky naší a světové kuchyně?

Financování přípravy dietních jídel v Brně

22.3.20183453Pavel Ludvík
Dietní obědy se dnes vaří v řadě jídelen. Přinášejí však zvýšené náklady nejen na potraviny, ale také na vybavení a platy kuchařek. Brněnský magistrát se rozhodl tento problém řešit a poskytl dotaci všem jídelnám, které diety připravují nebo od nového školního roku začnou připravovat.

Vápník ve výživě dětí

21.3.20182600Jana Spáčilová
Pro výživu člověka je vápník jednou z nejvýznamnějších minerálních látek. Z kvantitativního hlediska se jedná o hlavní minerální složku v těle. Jaká je potřeba vápníku v dětském věku a v kterých potravinách najdeme dobře vstřebatelný vápník? To vše se dozvíte v tomto příspěvku.
Předchozí12345 ... 170Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi