Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 166

Kategorie článků:


Školní stravování ve Švýcarsku

17.10.200328390Monika Pečková
V dalším článku o školním stravování v zahraničí přinášíme zkušenosti našich českých rodin žijících ve Śvýcarsku.

Marmeláda nebo ovocná směs?

15.10.200323610Monika Pečková
Jistě jsou vám známé spory o to, zda se může používat název rum, utopenci apod. Netýkají se však jen obchodů a restaurací. Podobný problém může nastat i v oblasti školního a závodního stravování. Například taková marmeláda.

Dvakrát měř, jednou řež

10.10.200321330HASAP Gastro Consulting
Snad každé stravovací zařízení zažilo v poslední době nějakou rekonstrukci - menší či větší. Následující článek upozorňuje na význam předprojektové studie: na co je dobré myslet ještě dříve, než o rekonstrukci začnete uvažovat.

Školní stravování ve Francii

8.10.200334620Renata Brandtnerová
Naše země pomalu míří do EU a proto by nás všechny, odborné pracovníky školního stravování zvláště, mělo zajímat, jak funguje stravování dětí ve školách v zemích EU. Přinášíme zkušenosti české rodiny, dlouhodobě žijící ve Francii.

Správný začátek

5.10.200323530HASAP Gastro Consulting
Představujeme společnost HASAP Gastro Consulting, s.r.o., která se zabývá analýzami stravovacích provozů a pracovních míst, školeními odborné způsobilosti, vedením provozních řádů a předprojektovou přípravou.

Internetové semináře Jídelen.cz

3.10.200318160Monika Pečková
Cyklus seminářů o internetu, který je pořádán portálem Jídelny.cz, se již stává mezi vedoucími jídelen populární skutečností. Ne všude ovšem již proběhl. Všem, kteří je dosud nanavštívili, chceme přiblížit, jak to opravdu probíhá.

Klamavá reklama v potravinářství

1.10.200318400Monika Pečková
Jistě znáte z reklamy různé nízkotučné potraviny, pochutiny s vysokým obsahem vlákniny, džusy s malým obsahem cukru, případně bez cukru. Co ale přesně znamená nízký, vysoký, bez cukru? Nové předpisy EU budou přísněji upravovat takováto tvrzení.

Gastronomické akce 2. pololetí 2003 - aktuálně

28.9.200335280Pavel Ludvík
Přehled akcí, výstav, veletrhů, kurzů, konferencí a seminářů na 2. pololetí 2003.

Zdraví na prvním místě

24.9.200327300Roman Uhrin
Máme přísné hygienické předpisy. Je ovšem otázka, jak jsou dodržovány tehdy, kdy hygienici ani vedoucí kuchyně nejsou přítomni. Přinášíme sugestivně napsaný článek s mnoha příklady z praxe. Autor však staví zdraví strávníků nade vše.

Sanitace ve stravovacích provozech

19.9.200336460Hotelrevue
Zdálo by se, že o tomto námětu bylo už vše několikrát řečeno, praxe však ukazuje, že je třeba stále znovu zdůrazňovat: Všude, kde jde o výrobu potravin nebo pokrmů, je nezbytně nutné důsledně dbát na hygienu a sanitaci.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi