Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 167

Kategorie článků:


Jak se co dělá - chleba

12.9.200325691Marie Ludvíková
Víte, jak se peče chleba? Víte, že záleží na počasí? To není vtip, to je skutečnost. Přečtěte si článek, který popisuje výrobu chleba v moderní malé pekárně.

Neznalost zákona neomlouvá

10.9.200331760Hotelrevue
Nove hygienické standardy jsou podstatně přísnější než tomu bylo dříve. Jak prakticky uplatňovat zásady správné výrobní praxe? Kde se mohu dozvědět, jak nové standardy prakticky zavést do praxe? To je téma našeho článku.

Aktuální otázky hygieny provozu školního stravování

3.9.200341060Růžena Karlíková
Závěry hygienických kontrol ve školních jídelnách jsou velmi poučným čtením zejména pro ty, na které tyto kontroly teprve čekají, a mohou sloužit jako inspirace pro potřebné změny v provozu ŠJ.

Kam až dospěl vývoj - ohlédnutí za vývojem v kuchyni

27.8.200336660Foodservice
Článek shrnuje změny, kterými prošel vývoj technologií v kuchyních za poslední léta, a zabývá se výhledy do budoucnosti.

Bezpečnost práce - Stále aktuální téma

22.8.200325890Foodservice
Ve statistikách pracovních úrazů jsou stravovací provozy na jedné z předních pozic, a to zde jistě nejsou evidována všechna malá i velká říznutí a spálení. Zopakujme si proto hlavní zásady bezpečnosti práce.

Cook & Chill - Řešení je prosté

13.8.200335350Foodservice
Zchlazování se v jídelnách stává samozřejmým výrobním postupem. A to proto, že představuje metodu, která v současné době patří ohledně kvality, hygieny a vytížení kapacit k nejspolehlivějším. Přinášíme úvahy o výhodách a nevýhodách tohoto postupu.

Stravování v plzeňském závodě Siemens

6.8.200333170Foodservice
Moderní kuchyně dnes plně vyhovují všem náročným technickým i hygienickým požadavkům. Jedna taková funguje v plzeňském závodě Siemens.

Kdo rychle chladí, dvakrát chladí

30.7.200334300Hotelrevue
Teplé pokrmy je třeba podávat nejlépe ihned, nejdéle však do tří hodin od okamžiku, kdy je kuchař uvaří, upeče či usmaží. A to může být problém. Jednou z možnost, jak vyhovět předpisům, je použít zchlazování.

Chleba: co všechno s ním dělali naši předkové

23.7.200321580Pavel Houser
Chleba je v našich krajích základní potravinou, bez níž si nedovedeme naši stravu vůbec představit. Jak tomu bylo v historii? Co všechno s ním dělali naši předkové? Odpovědi na tyto otázky nám dává následující exkurze do historie.

Povinnosti při stravování

16.7.200326090Jaromír Beránek
Občasné krátké shrnutí základních povinností při stravování je užitečné pro všechny pracovníky, kteří se zabývají přípravou jídel.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi