Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Mezinárodní rok ovoce a zeleniny

6.4.20214530Zdenka Macháčková
Víte, že letošní rok byl vyhlášen Mezinárodním rokem ovoce a zeleniny? Jde o jedinečnou příležitost upozornit na důležitost ovoce a zeleniny v naší výživě. V článku se dozvíte nejen informace k tomuto významnému roku, najdete zde ale i mnoho námětů a inspirace, jak téma přiblížit svým strávníkům.

Vydáno #2 pro školní jídelny

31.3.202111810Redakce Jídelny.cz
První díl nového pořadu Vydáno pro školní jídelny máme úspěšně za sebou a již na vás nedočkavě čeká díl druhý. Jaká témata jsou pro vás připravena a kdy se na ně můžete těšit? Vše podstatné se dozvíte v tomto článku, tak neváhejte a začtěte se, ať vám nic důležitého neunikne.

Kdo platí školní obědy?

22.3.202115280Pavel Ludvík
Vedoucím jídelen mluví do přípravy stravy nejen rodiče, ale také stát a zřizovatel. Mají na to právo? Jisté je, že všichni na oběd finančně přispívají, a tak chtějí do skladby jídelníčku zasahovat. Co vám tedy mohou určovat a co ne? Jak nakládat se státními a obecními dotacemi na stravu, co z nich můžete hradit?

Přehled krajských normativů 2021

11.3.202124390Redakce Jídelny.cz
Krajské úřady během března zveřejnily aktuální krajské normativy. Seznamte se s nimi. Pokud nevíte, jak s normativy pracovat, přečtěte si současně návod a zjistěte informace o úvazcích a platech ve školní jídelně. Pro zajímavost si můžete také vypočítat přidělené mzdové prostředky. Čtěte dál a buďte v obraze.

Nové trendy hromadného stravování 2021

8.3.202110530Redakce Jídelny.cz
Letošní rok za vámi v rámci akce Nové trendy hromadného stravování nemůžeme přijet. Dovolte nám tedy alespoň zprostředkovat pozdravy od realizačního týmu. Zdravice na vás čeká v článku. Stejně jako malý dárek v podobě nejlepších receptů z Nových trendů hromadného stravování.

Nový pořad – Vydáno #1 pro školní jídelny

24.2.202124830Redakce Jídelny.cz
Jak jsme nedávno slibovali, přicházíme s novým „pravidelným“ webovým pořadem pro školní jídelny. Chcete být u toho? Tak se nezapomeňte přihlásit a 11. března si pustit Vydáno #1 pro školní jídelny. A o čem nový pořad bude? Podívejte se na krátké video.

Čerstvá zelenina versus zmrazená zelenina, která je hodnotnější?

22.2.20219410Jana Petrová
Také můžete zmrazenou zeleninu v jídelně používat jen omezeně, nebo snad vůbec? I v dnešní době si mnoho lidí myslí, že ta zmrazená je podřadnější než čerstvá. Jde o velmi diskutabilní tvrzení, kterému se bude věnovat dnešní článek.

Mluvit, dosáhnout svého a získat spojence

15.2.20217460Pavel Ludvík
Vedoucí jedné jídelny mnoho let usilovala o salátový bar. Až se jí to povedlo. Jak? Vhodnou komunikací s ředitelem. Co se za touto větou ale skrývá? Seznamte se, jak některé vedoucí v minulosti úspěšně vyjednávaly a přes počáteční odpor protistrany dosáhly splnění svých požadavků.

Co vše je potřeba k přípravě svačin

8.2.2021136910Kateřina Slabíková
Možná jste již také řešili otázku, zda ve vaší jídelně začít připravovat svačiny, či nikoliv. Co vše je k přípravě svačin potřeba? Je nutné mít zvláštní sklad, lednici? A co například dokumentace HACCP? Čtěte dál. O svoje zkušenosti se s vámi podělí vedoucí ŠJ z Valašských Klobouk.

Novinky v legislativě aneb co nás letos čeká

1.2.202123574Pavel Ludvík
Už jste slyšeli o závažných změnách v daních a v dovolených? Je i vaše jídelna mezi těmi, které čekají na vyšší finanční normativy? 1. leden každého roku obvykle přináší velké legislativní změny. Jak je tomu letos? Pátrali jsme v nových právních předpisech – na co se máme a nemáme těšit?
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi