Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


1. ročník soutěže Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování

11.6.20184410Miroslav Kubec
Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje 1. ročník soutěže určené pro kuchařky a kuchaře společného stravování s názvem Nejlepší kuchař roku 2018. Vyberte si ze soutěžních kategorií a ukažte světu, že umíte vařit zdravě a chutně.

GDPR a zákulisní informace z MŠMT na celostátní konferenci v Pardubicích

6.6.20188631Pavel Ludvík
Školní stravování bývá představováno jen jako záležitost výživy dětí. Na co ale musí brát vedoucí jídelen ohled, to ví jen málokdo. Bylo to vidět i na nedávné konferenci školních jídelen v Pardubicích. Seznamte se s některými informacemi.

Jak poznáme kvalitu

4.6.20182870Zdenka Macháčková
Víte jak poznat kvalitu potravin? Právě na to se zaměřuje série příruček volně dostupná na internetu. O třech vybraných tématech těchto příruček – Jak poznáme kvalitu drůbežího masa; obilovin a luštěnin; sóji a sójových výrobků, se dočtete v dnešním příspěvku.

Rub a líc vyšších platů v soukromé sféře (2)

30.5.20187604Pavel Ludvík
Kuchařky odcházejí ze školních jídelen za vyšším platem jinam. Jsou však i takové, které se vrací nebo přecházejí z restaurací a závodních jídelen do školství. Seznamte se s konkrétními příběhy lidí, kteří to zkusili, a s jejich zkušenostmi. Jak srovnávají práci v školním stravování a jinde?

Rub a líc vyšších platů v soukromé sféře (1)

28.5.20186960Pavel Ludvík
Nízké platy jsou v současnosti častým důvodem pro to, že kuchařky odcházejí ze školních jídelen jinam. Je výše platu jediným měřítkem, kde je výhodné pracovat a kde ne? Co vše nám práce přináší a bere? Jaké výhody má zaměstnání ve školní jídelně a jaké v restauraci nebo závodním stravování?

Na pití je voda a ne cukřenka!

23.5.20184220Jana Spáčilová
Začínající léto a teplé dny přináší zvýšený zájem o pitný režim. Skutečností je, že nápoje, které často vídáme v rukách dětí a dospívajících, jsou slazené. V posledních letech se o nadměrné konzumaci slazených nápojů hovoří jako o rizikovém faktoru vzniku nadváhy a obezity.

Stravování v horkých letních dnech

21.5.20187160Jana Petrová
Letní dny přinášejí otázku, zda by se stravování v letním období mělo lišit od stravování v ostatních chladnějších měsících. Podávat polévky? Jaké druhy hlavních pokrmů volit? Jak by měl vypadat pitný režim? Seznamte se zásadami stravování v létě a s hlavními doporučeními.

Pozor na rušení sběrných účtů ve spořitelně

16.5.2018161819Pavel Ludvík
Máte ve spořitelně sběrný účet? Víte, že se tyto účty ruší? Přečtěte si, jak změny budou probíhat a jaké budou mít pro vás důsledky. Seznamte se s informacemi, co můžete udělat pro to, aby změny proběhly v klidu a vašich strávníků i vás se dotkly co nejméně.

Kurz pro nové vedoucí školních jídelen

14.5.201813380Redakce Jídelny.cz
Srdečně vás zveme na kurz pro nové vedoucí školních jídelen, který v červnu pořádá společnost Jídelny.cz. Nastupujete nově na pozici vedoucí školní jídelny a potřebujete se dozvědět souhrn nejvýznamnějších informací, které budete pro řízení jídelny potřebovat? Pak právě pro vás je určen tento kurz.

Šmakoun ve výživě dětí

10.5.20186475Pavlína Kosečková
Šmakoun, bílkovinná potravina, která získává na popularitě, a to i ve školních jídelnách. V příspěvku se mimo jiné dočtete, jakou výživovou hodnotu Šmakoun má, jaký je jeho význam ve výživě dětí a dozvíte se také několik tipů, jak tuto potravinu využít ve studené a teplé kuchyni.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi