Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Interní audit provozu – zbytečná povinnost, či užitečná pomoc?

30.10.20235840Jiří Plzák
Co je to interní audit systému HACCP? Proč a jak často je třeba jej provádět? Jak má takový audit správně vypadat? Co dělat, když ukáže nějaké nedostatky provozu? Přinášíme vám odpovědi nejen na tyto, ale i na mnohé další otázky.

Více tuků do stravy. Ale rostlinných

25.10.20234730Jana Spáčilová
Státní zdravotní ústav doporučuje zvýšit spotřebu tuků, a to spíše rostlinných. Přinášíme vám přehled rostlinných olejů s upřesněním, na jakém vařit a který používat výhradně ve studené kuchyni. Dočtete se také, který z olejů má být v rámci přípravy školních obědů více využíván.

Jak správně vyplnit výkaz Z17-01

23.10.2023160711Zdenka Macháčková
Víte, že brzy musíte odevzdat zahajovací výkaz Z17-01? Jak správně postupovat bod po bodu, aby výsledkem byl dokonale vyplněný formulář? Přečtěte si návod k vyplňování se zkušenostmi z praxe. Zajistili jsme pro vás také aktuální upřesnění a vysvětlení k výkazu od MŠMT.

Povinnosti školní jídelny s Bc. Annou Packovou

23.10.202311000Redakce Jídelny.cz
Každý den se vedoucí školních jídelen ocitají v náročných situacích. Řešení těchto výzev vyžaduje hluboké znalosti v oblasti stravování a výživy, sanitárních nařízení, ekonomiky a účetnictví, pracovního práva a bezpečnosti práce. Lektorka Bc. Anna Packová připravila pro vás webinář na téma "Povinnosti školní jídelny", během něhož společně proberete všechny klíčové aspekty.

Halloween je zpestřením pro děti i pro nás

19.10.20236270Redakce Jídelny.cz
Blíží se konec října, který je čím dál pevněji spjat s oslavou Halloweenu. Mezi dětmi se tento svátek těší velké oblibě. Tohoto trendu úspěšně využívají v jedné školní jídelně a již desátým rokem připravují zpestření nejen strávníkům, ale i sobě. Přečtěte si o jejich zkušenostech.

Kterak se ředitel školy přes noc stal zároveň vedoucím školní jídelny

16.10.20238852Redakce Jídelny.cz
Byl jednou jeden ředitel základní školy, a ten se ze dne na den ujal též kralování ve školní jídelně. Zdá se Vám to jako z říše pohádek? Ale ne, tento příběh se skutečně stal. Seznamte se s ním v našem rozhovoru.

Mají jídelny skutečně málo pracovníků?

12.10.202312190Redakce Jídelny.cz
Je ve vaší školní jídelně dostatek pracovníků? Nebo jich máte málo a neustále řešíte, jak vše zvládnout, když někdo chybí? Zeptali jsme se vedoucích. Odpověděl nám i jeden ředitel školy. Na následujících řádcích se dočtete, jaký stav pracovníků mají v jiných školních jídelnách a jak řeší náhlé výpadky.

Co si ohlídat před pořízením elektrického kompostéru

09.10.20233190Redakce Jídelny.cz
Přemýšlíte o zakoupení elektrického kompostéru do vaší školní jídelny? Přečtěte si náš rozhovor s vedoucí, která má s jeho provozem mnohaleté zkušenosti a ví, co je třeba předem promyslet, zařídit a vyjednat.

Zákoník práce se mění. Rychlý přehled nejdůležitějších změn pro školní jídelny

05.10.202317930Redakce Jídelny.cz
Řada z vás je zaměstnána na tzv. dohodu. Víte, že v zákoníku práce došlo k rozsáhlým úpravám a že se týkají i dohod? Pojďme se společně podívat na nejvýznamnější změny.

Elektrický kompostér v praxi – jaký je?

02.10.20233991Pavel Ludvík
Také nevíte, co s odpadem z jídelny, jak ho zlikvidovat? Hledáte někoho, kdo by ho odebíral? Zdají se vám poplatky za likvidaci odbornou firmou vysoké? Nebo zkoušíte drtič odpadů? Seznamte se s praktickými zkušenostmi s provozem elektrického kompostéru.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi