Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Jak vhodně zacházet s masem (2)

5.6.20193740Lucie Janotová
Druhý díl článku pojednávajícím o tom, jak vhodně zacházet s masem ve stravovacím provozu, se věnuje zpracování masa, jeho tepelnému opracování a výdeji pokrmů z masa. Zásadu FIFO asi znají všichni, víte ale, co znamená zkratka FEFO? Toto i mnohem více se dozvíte v článku.

Uzávěrka soutěže je již za dveřmi!

3.6.20191650Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Soutěž Nejlepší kuchař/kuchařka ve společném stravování, jejíž mediální tváří je oblíbená herečka Markéta Hrubešová, jde do finále. Přestaňte váhat a pošlete přihlášku, ukažte všem, že umíte vařit moderně, zdravě a s chutí.

Užitečná školení pro vás na konci prázdnin

3.6.201913583Redakce Jídelny.cz
Na konci prázdnin plánujeme uskutečnit řadu školení, která budou pro vás a zejména pro vaše nově nastupující kolegyně velmi užitečná. Seznamte se s těmito akcemi a myslete na přihlášky již nyní, abyste si mohli užít zasloužené volno v klidu a v pohodě.

Radnice brání svou školní jídelnu

29.5.20197554Pavel Ludvík
Stížnosti na školní jídelny jsou a budou. Dají se zamést pod koberec, přehlížet je v domnění, že jde o okrajový jev, nebo naopak udělat v jídelně průvan. Možností je mnoho. Jak se k nim postavila radnice v Lovosicích při řešení jednoho takového případu?

Praktické semináře šité na míru vedoucím školních jídelen

22.5.20193960Asociace ASPOS
Srdečně vás zveme na Praktické semináře šité na míru vedoucím školních jídelen. Každý účastník se dozví to, co potřebuje a hlavně si nabyté vědomosti ihned vyzkouší na místě. Čtete dále a dozvíte se více.

Jak vhodně zacházet s masem (1)

20.5.20196820Lucie Janotová
Maso pozitivní na salmonely, prošlé maso ve školní jídelně a podobné negativní zprávy slýcháme z médií stále častěji. Jak se v provoze školní jídelny vyvarovat možným potížím s touto rizikovou potravinou a chránit svoje strávníky? Pouze důsledným dodržováním určitých pravidel při manipulaci. Znáte tato pravidla?

Kalkulace cen jídel v příkladech

15.5.201912113Vladimír Bureš
Lámete si hlavu s kalkulací cen jídel pro cizí strávníky? Pak přesně pro vás je určen následující článek, který nejenom připomene základní pojmy v této problematice, ale hlavně na praktických příkladech ukáže, jak při kalkulaci ceny správně postupovat.

Omezení lepku – je vhodné pro každého?

13.5.20193810Jana Spáčilová
Třetí květnový víkend si každoročně připomínáme Mezinárodní den celiakie neboli nesnášenlivosti lepku. Následující článek však téma lepku probírá zcela z jiného úhlu pohledu, a to z hlediska jeho omezení u zdravých jedinců. Lepek se totiž stal populárním nepřítelem a terčem mnoha mýtů. Kde však leží pravda?

Praktický kurz vaření pro školní jídelny

10.5.20197630Redakce Jídelny.cz
Neváhejte a přihlaste se na nový kurz Praktického vaření pro školní jídelny. Kurzem Vás provede tým zkušených kuchařů. Získáte inspiraci, rozšíříte si svoje kuchařské dovednosti a navíc si užijete příjemné prostředí a skvělou atmosféru v kolektivu kolegů z oboru gastronomie.

Zbývá poslední měsíc!

9.5.20192990Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Již jen pouhý měsíc Vám zbývá na přihlášení se do kulinární soutěže Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování. Soutěže, jejíž mediální tváří je oblíbená herečka Markéta Hrubešová. Přestaňte váhat a pošlete přihlášku, ukažte všem, že umíte vařit moderně, zdravě a s chutí.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi