Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Sama na sedmdesát obědů

11.2.201913582Pavel Ludvík
Představte si, že jste kuchařkou a zároveň vedoucí kuchyně v jedné malé školní jídelně. Připravujete svačiny, obědy, máte na starosti stravné, objednávky, veškerou administrativu, vytváříte jídelní lístek a ještě k tomu vydáváte stravu. Myslíte si, že to není možné zvládnout? Přečtěte si následující článek.

Praktický kurz vaření Nové trendy v moderním vaření

8.2.201937453Redakce Jídelny.cz
Srdečně vás zveme na další ročník školení Nové trendy v moderním vaření 2019, které vám přinese praktické ukázky neotřelých receptů i spoustu tipů do vašeho provozu. Součástí akce je též kurz Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře.

RemmersCrete – bezpečné podlahy na prvním místě

6.2.20192980Martin Mrštný
Dnes to vezmeme pěkně od podlahy. Jaké vlastnosti by měla mít ideální podlaha ve stravovacím provozu? Měla by být výborně čistitelná, maximálně odolná a také co nejvíce bezpečná pro pracovníky. Existuje vůbec taková?

Soutěž Nejlepší kuchař roku 2019 startuje

4.2.20193670Asociace kuchařů a cukrářů ČR
2. ročník kulinářské soutěže "Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování" je konečně tady. Pochlubte se tím nejlepším co vaříte svým strávníkům a přihlašte se do soutěže. Ukažte světu, že umíte vařit zdravě a chutně.

Skladování potravin v chladu

30.1.20197560Lucie Janotová
Co znamená, že se má potravina skladovat v chladu? Víte, které potraviny spolu skladovat můžete a které naopak spolu v lednici být nesmí? A za jakých podmínek skladovat otevřené výrobky? Na tyto a mnoho dalších otázek najdete odpověď v následujícím článku.

Oběd pro rodiče v Holešově

28.1.20193822Pavel Ludvík
Obědy nebo večeře pro rodiče pořádají v řadě škol. Ve školní jídelně v Holešově si získal tradici sobotní oběd pro rodiče. K čemu taková akce je? Lze rodičům nabídnout i ryby nebo luštěniny? Jaké zkušenosti s obědem pro rodiče zde získali?

Školní oběd – výběr ze dvou pokrmů

23.1.20199467Jana Spáčilová
Na jedničku ryba na bylinkách s bramborem, na dvojku svíčková na smetaně s knedlíkem. Které jídlo si asi děti vyberou na oběd? Je to vhodná kombinace na výběr, co myslíte? Šlo by pokrmy poskládat lépe? Více v následujícím článku.

Kurz zdravých pomazánek a svačinek

21.1.20198881Kateřina Slabíková
Chcete dětem a rodičům přiblížit vaši školní jídelnu a nenapadá vás, jak to udělat? Zkuste to jako ve školní jídelně ZŠ Valašské Klobouky, kde pro děti uspořádali kurz zdravých pomazánek a svačin. Paní vedoucí nám prozradila nejen průběh celé akce, ale na závěr přidala i dva recepty pro inspiraci.

Desatero úspěšné školní jídelny

17.1.20197271Jana Spáčilová
Jak úspěšně motivovat děti ke správné výživě, to je oč tu běží. Základ výchovy ke zdravému životnímu stylu je položen v rodině, na tom se shodneme snad všichni. Přesto má školní jídelna obrovský potenciál, jak se na tomto dlouhodobém procesu podílet a být úspěšná. Tak vzhůru do toho.

Obědy zaměstnanců – jak jídelna za rok přišla o 200 tisíc

15.1.201912772Pavel Ludvík
Ve školní jídelně se kromě žáků stravuje také 50 zaměstnanců školy. Mzdovou režii na jeden jejich oběd, která tam činí 20 Kč, ale jídelně nikdo nehradí. Za rok tak jídelna přijde asi o 200 tisíc Kč. Je tomu ale skutečně tak?
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi