Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Jak školní stravování ovlivňuje stravovací návyky dětí

08.05.20234260Alena Strosserová
Jídlo má silný vliv na životy naše i našich dětí. Přestože mnozí zkoumají jen fyzickou stránku věci, jiní prokazují, že stravování má také významné psychologické dopady...

Recept s komentářem: Lasagne se špenátem a ricottou

03.05.20234532Jana Spáčilová
Potýkáte se s nezájmem, mnohdy až s odporem vašich strávníků vůči špenátu? Vybrali jsme pro vás lákavou verzi špenátového pokrmu a doplnili jej komentářem nutriční terapeutky, který vám dodá argumenty, proč špenát rozhodně ano.

Kde může vedoucí školní jídelny ušetřit čas

01.05.20235430Zdeněk Král
Připadá vám, že některé úkoly zabírají příliš času? Opravdu musí být tak časově náročné, nebo se někde dá ušetřit čas? Na příkladu několika běžných činností vedoucí školní jídelny vám ukážeme, jak si usnadnit práci a získat čas, který můžete věnovat něčemu jinému.

Pracovní zatížení ve školní jídelně

27.04.20238380Redakce Jídelny.cz
Fyzická náročnost práce ve školní jídelně je velmi vysoká. K tomu připočítejme, že často je nutné nasadit rychlé pracovní tempo – a je zaděláno na nepřiměřené pracovní zatížení. Abychom předešli negativním dopadům této práce na zdraví, je potřeba dodržovat správná organizační a ergonomická opatření.

Problematika HACCP ve školních jídelnách

24.04.202310590Eva Lysá
Jaké jsou nejčastější závady v HACCP zjištěné při výkonu státního zdravotního dozoru? Co konkrétně v této oblasti hygienici řeší při kontrolách ve školních jídelnách a co jim nejvíce vadí? Přinášíme vám zkušenosti z praxe hygienika – seznamte se s nimi.

Jak se poprat se zdražováním

20.04.20235370Vladimír Bureš
Máte stále obavy, jak v roce 2023 vyjdete s penězi? Zkuste začít ekonomickým rozborem a podle výsledku se pak zaměřte na ty oblasti, kde nejrychleji najdete nové úspory nebo nové příjmy. Budete vybaveni daty a argumenty pro vyjednání vyšších dotací.

Přínosy a rizika bezmasých pokrmů

17.04.20237910Jana Broulíková
Zařazovat bezmasé pokrmy ve školních jídelnách častěji než je tomu nyní – ano, či ne? Jaké jsou přínosy jejich častějšího výskytu na talířích dětských strávníků? A jaká na druhou stranu hrozí rizika? Posviťme si na ně.

Velikonoční soutěž zná své výherce

13.04.20234723Redakce Jídelny.cz
Řada jídelen nám v rámci nedávné soutěže ukázala, jak nápaditě se chystají na Velikonoce – ať už recepty, v kuchyni nebo výzdobou. Dostali jsme od vás mnoho krásných fotek. Ze všech účastníků jsme vybrali 3 výherce.

Jak vypracovat časový snímek práce

10.04.20235420Redakce Jídelny.cz
Potřebujete mít přehled, kolik času zaberou různé činnosti v jídelně? Chce po vás ředitel či zřizovatel tzv. časový snímek práce? Co je k jeho pořízení potřeba, jak jej sestavit? Pročtěte si souhrn, na co nezapomenout a co do časového snímku zahrnout.

Celerový karbanátek s kuřecím masem

05.04.20237871Redakce Jídelny.cz
Náš nový seriál „Recept měsíce“ vám každý měsíc představí zajímavý recept z Knihovny receptur. Řešíte, jak byste vašim strávníkům podali celer? Co třeba formou karbanátků s kuřecím masem? Přečtěte si, co je k jejich výrobě potřeba.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi