Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Novinky v legislativě aneb co nás letos čeká

1.2.202119674Pavel Ludvík
Už jste slyšeli o závažných změnách v daních a v dovolených? Je i vaše jídelna mezi těmi, které čekají na vyšší finanční normativy? 1. leden každého roku obvykle přináší velké legislativní změny. Jak je tomu letos? Pátrali jsme v nových právních předpisech – na co se máme a nemáme těšit?

Jaké změny nás na jaře čekají?

25.1.202112825Jiří Plzák
Současná doba mění plány lidí, firem, škol, školních jídelen i portálu Jídelny.cz. Nemůžeme vám nabídnout obvyklý program akcí, tak pro vás připravujeme některé změny a plno nových služeb a produktů. Chcete vědět, které to budou, na co se můžete těšit?

Plnění spotřebního koše v praxi

18.1.202115132Anna Packová
Plníte dostatečně spotřební koš? I pokud si odpovíte ano, nemusí to znamenat, že máte vše v naprostém pořádku. V praxi se stává, že některé suroviny jsou zařazeny nesprávně a výsledky významně zkreslují. Následující článek vás seznámí s nejčastějšími prohřešky při zařazování surovin do spotřebního koše.

Využijme čas, který jsme dostali

11.1.20217760Pavel Ludvík
Jak naplnit čas, který nám koronavirus dal? Mnohé jídelny potvrzují, že z důvodu omezeného provozu mají nyní času více. A vědí, jak s ním naložit: dělají pořádek v recepturách, v inventáři, čistí, uklízejí, promýšlejí své postupy do budoucna, upravují vnitřní řády, nebo školí zaměstnance. Jak jste na tom vy?

Jak na dětskou nimravku

4.1.20217660Radana Večeřová
Nešťourej se v tom a jez! Možná vás tato věta také občas napadne při pohledu na strávníky rýpající se ve vámi uvařeném jídle. Nezoufejte a přečtěte si náš článek. Dozvíte se několik zajímavých a hravých nápadů, jak zaujmout děti, které nechtějí jíst. Sepsala je pro vás školní psycholožka a zároveň maminka dvou dětí.

O Vánocích, které nechtěly být

16.12.20205574Pavel Ludvík
Vánoce se pomalu blíží. Letos budou jiné, než jsme zvyklí, ale to neznamená, že budou horší. Záleží jen na nás samotných, jaké si je uděláme. Rozhodně bychom měli jejich čas využít, na chvilku se zastavit a zamyslet se, kam vlastně směřujeme.

Vhodnou komunikací lze získat mnohé

14.12.20209011Blanka Pekařová
Když vedoucí nemá komunikační schopnosti, pak pro svůj kolektiv nemůže nic získat. Takový je názor zkušené vedoucí školní jídelny, nyní již na odpočinku. Přečtěte si, jak se dívá na vyjednávání s druhými a co díky němu za svého působení v jídelně získala.

Jak na hygienu rukou – mýty a skutečnosti

7.12.20208160Pavel Ludvík
Kuchařky ze školení vědí, že si mají často a důkladně mýt ruce. Dnes se dozvídají, že co nejčastěji, pak je ještě dezinfikovat, pracovat v rukavicích a objevují se už i požadavky na dezinfekci ochranných pracovních pomůcek. Je to ale skutečně potřeba? Co na to odborníci na hygienu rukou?

Mastné kyseliny v boji proti covidu

30.11.20204990Jana Petrová
Prevencí proti covidu je i správná výživa. Patří do ní mimo jiné omega-3 mastné kyseliny. Dostávají je vaši strávníci v potřebném množství? Seznamte se se vším podstatným o těchto mastných kyselinách a také s tím, proč je v současné době tak důležité konzumovat jejich zdroje. Nevíte, které to jsou? Čtěte dále.

Jednání s ředitelem – být dobře připraven

23.11.20208680Pavel Ludvík
Vedoucí jídelny potřebovala do kuchyně nové vybavení. Mnohokrát byla za ředitelem a vždy se vrátila s nepořízenou. Nebylo v jejím jednání něco špatně? Seznamte se s několika konkrétními příklady, které ukazují, jak se na jednání s ředitelem dobře připravit.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi