Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Jak mluvit se svým ředitelem efektivně

9.12.20195070Jiří Vlček
Jaký vztah máte se svým nadřízeným? Umíte s ním efektivně komunikovat? Ze zkušeností víme, že jednání s nadřízeným bývají někdy velmi složitá. Přečtěte si dnešní článek, který vám poradí, jak postupovat, aby vaše komunikace byla co nejúčinnější.

Ředitel, který kryje vedoucí záda

4.12.20198060Pavel Ludvík
Ředitelé škol se o školní jídelny příliš nestarají a většinou nerozumějí problémům, které musí vedoucí školních jídelen řešit. Znáte to také? V článku vám přinášíme důkaz, že výjimky existují. Přečtěte si rozhovor s panem ředitelem, který školní jídelně věnuje velkou pozornost, rozumí jí a hlavně za ní stojí.

Co dělat, když nadřízený nutí vedoucí jídelny porušovat předpisy

2.12.20198124Karel Krenk
Máte zkušenosti, že po vás nadřízený požadoval nedodržování, anebo obcházení právních norem, například spotřebního koše? Seznamte se s následujícím článkem, kde autor popisuje, jak v takové nepříjemné situaci nejlépe postupovat.

Zvyšování platů personálu školních jídelen – sliby, nebo realita?

27.11.201915862Redakce Jídelny.cz
Mnoho jídelen se potýká s nedostatkem pracovníků. Jednou z hlavních příčin je nedostatečné finanční ohodnocení zaměstnanců. Dočká se konečně personál školních jídelen slibovaného navýšení platů, anebo vše byly jen plané sliby?

Zkušenosti se svačinami v jídelnách

25.11.20197982Pavel Ludvík
Paní vedoucí, co kdybyste kromě obědů začala dětem dělat i obložené housky? Takový dotaz ředitele často bývá u zrodu přípravy svačin ve školních jídelnách. Jenže vedoucí ví, že pečivo se šunkou by nemělo být základem nabídky. Jak to dělají v jiných jídelnách?

Jak vhodně kombinovat masové polévky s hlavními chody

20.11.20198910Zlata Kapounová
Hodí se před rajskou omáčku s hovězím masem zařadit hovězí polévku? Je lepší masové polévky kombinovat s masovými, či s bezmasými pokrmy? Přečtěte si následující článek a dozvíte se, co je a není vhodná kombinace.

Průběh kontroly ČŠI ve školní jídelně

18.11.201912200Pavel Ludvík
Také se děsíte kontroly České školní inspekce ve vaší jídelně? Nevíte přesně, co po vás bude chtít? Můžete jí vystavit doklad za obědy, když nemáte doplňkovou činnost? Seznamte se s tím, jak taková kontrola skutečně probíhá a jaký bude její postoj k nejčastějším otázkám, které nám posíláte.

Nová doba v jídelnách – 30 let poté

14.11.20197531Pavel Ludvík
Sníte o životě bez spotřebního koše? O potravinách s pevnými cenami a ve stále stejném balení? O metodičce, která vám dává přesné návody, co máte dělat? O tom, že váš plat nebude určovat ředitel? Ano, tak to kdysi bylo. Pojďte se s námi vrátit do minulosti, před 17. listopad 1989.

Vaříte pro děti i seniory?

11.11.20194410Jana Petrová
Také vaříte pro děti a současně pro seniory? Je vůbec možné stravování těchto dvou zcela odlišných kategorií strávníků skloubit, aniž by to bylo na úkor jedné či druhé skupiny? V článku najdete mnoho informací o výživě dětí a seniorů, především ale rady, jak jejich požadavky na stravování uspokojit.

Také se chystáte na rekonstrukci jídelny?

6.11.20194020Pavel Ludvík
Pane řediteli, dlažba na podlaze nám praská, zatéká pod ni a hygiena hrozí, že nás zavře. V kuchyni nám teče střechou a plesniví to. Jistič u kotlů je slabý, vypadává a bezpečák nás už několikrát varoval. Takové věty bývají u počátků rekonstrukcí některých jídelen. Seznamte se s jejich zkušenostmi z těchto akcí.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi