Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Finanční bilance na konci roku

24.6.20207520Pavel Ludvík
Konec školního roku se kvapem blíží a s ním se množí i dotazy týkající se finanční bilance. Také řešíte, zda a jak vyčerpat finanční normativ? Zda je nutné finanční bilanci na konci roku vynulovat? Tak přesně pro vás je určen následující článek, kde se dozvíte vše podstatné.

Když nestačí dovolená na pokrytí pracovních dní, kdy jídelna nevaří

22.6.20207920Karel Krenk
Také vás o jarních či letních prázdninách nutí k vybírání neplaceného volna?Jak je možné vyřešit situace, když dovolená nestačí na pokrytí pracovních dní, kdy je školní jídelna zavřená a nevaří se? Vše podstatné se dozvíte v dnešním článku.

Jak řešit neočekávané škody v jídelně?

17.6.20205461Halka Žaludová
V provozu každé školní jídelny občas dochází ke škodám. Nemusí jít však pouze o znehodnocení potravin, čehož jsme byli svědky letos na jaře. Může se jednat i o poškození hmotného majetku. Přečtěte si dnešní článek a dozvíte se, jak se co nejlépe vypořádat s nenadálou situací.

Známe finalisty kulinární soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka roku 2020!

15.6.20205310Redakce Jídelny.cz
Kdo se probojoval do finále soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka roku 2020? Výsledky korespondenčního kola již známe. Možná je to právě vaše jídelna, která se zúčastní soutěžního klání v Praze. V článku vám prozradíme postupující.

Vstup na online konferenci 18. června 2020

10.6.202017470Redakce Jídelny.cz
Online konference portálu Jídelny.cz proběhne přes odkaz na internetovou stránku, formou živého vysílání přednášek. Připojte se k nám 18. června v 8:15 hodin a nepropásněte naši první online konferenci hromadného stravování.

Jak motivovat zaměstnance k práci

8.6.20206020Jiří Vlček
Víte, jak motivovat své zaměstnance k práci a vyšším výkonům? Jak to udělat, aby každý dělal to, co má? Aby plnil své úkoly svědomitě a včas? Vše podstatné se dozvíte v našem článku. Ten vám ukáže několik významných zásad, které mají na motivaci zaměstnanců zásadní, avšak často podceňovaný vliv.

Spotřební koš je zjednodušený nástroj a nemůže poskytnout přesné výsledky

3.6.20206382Pavel Ludvík
Informaci, že koeficienty určitých potravin ve spotřebním koši neodpovídají skutečnosti, považují některé jídelny za skandální. Jde o lacinou senzaci, nebo je v pozadí jen snaha zachovat určitou jednoduchost výpočtu?

Provádíte sanitaci správně?

1.6.20206200Helena Bělehrádková Schmiedová
Víte, co je základem správné sanitace? A proč není vhodné míchat více přípravků dohromady v domnění, že vznikne účinnější směs? Přečtěte si následující článek a budete mít jasno. Dozvíte se nejenom odpovědi na předešlé dotazy, ale především na co si dát pozor při výběru čisticích a dezinfekčních prostředků.

Kosti při vaření školních obědů

27.5.202012062Pavel Ludvík
Často se diskutuje, zda se kosti ve školní jídelně mohou nebo nemohou používat. Důvod? Zvláštní rizika a nebezpečí. Kde kosti skladovat, když na ně není zvláštní lednička? Jak je správně zpracovávat? Víte, jak je správně po uvaření jídla zlikvidovat? Odbornice na hygienu vám v rozhovoru poradí, jak na to.

Zajímavosti na stránkách jídelen

25.5.20208390Pavel Ludvík
Koronaviru již bylo dosti, změňme téma. Ceny obědů, telefonní číslo nebo vnitřní řád jsou dnes samozřejmou součástí internetových stránek každé jídelny. Některé ale kromě toho nabízejí i zcela jedinečné a jinde nevídané informace, tipy, rady a postupy. Které to jsou? Chcete se jimi inspirovat?
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi