Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Luštěninové pokrmy včera a dnes

3.12.20185714Jana Petrová
Dříve čočka s uzeným masem nebo hrachová kaše s párkem. Dnes čočka s rýží, hrách se zeleninou a fazole s bramborem. Zavádí se zcela bezmasé dny. Proč se mění doporučení, s čím podávat luštěniny?

Kdy musí mít kuchařka pokrývku hlavy?

28.11.2018125612Pavel Ludvík
Kontrola z KHS udělila kuchařce u výdeje obědů pokutu 500 Kč za to, že neměla pokrývku hlavy. Měla na to právo? Kdy musí kuchařka nosit pokrývku hlavy a kdy ne? Jak má takový kus oděvu vypadat, stačí šátek, kšilt nebo čelenka? Přečtěte si rozhovor s hygieničkou, který přináší podrobnosti.

Seminář Paradoxy výživy

26.11.20183200Zdenka Macháčková
Žádný hlad – letošní motto Světového dne výživy, při jeho příležitosti se konal celostátní seminář. Pokud jste ho pro letošní rok propásli, přečtěte si shrnutí, jak spolu souvisí například plýtvání potravinami a stravování sociálně slabých, nebo obezita a podvýživa.

Polévka na každý den v roce (2)

21.11.20184831Romana Opršalová
Druhý díl článku o úspěšné akci ve školní jídelně v Českém Brodě vám poskytne inspiraci na poli polévek luštěninových a rybích. Zkuste si také tipnout, která polévka byla jasnou jedničkou před prázdninami. A byl z Roku polévek nakonec i polévkový rekord?

Polévka na každý den v roce (1)

19.11.20185520Romana Opršalová
Polévky nejsou právě oblíbené. Připravujete ve své školní jídelně nějakou polévku, kterou vaši dětští strávníci milují a dokonce si chodí přidávat? Ve školní jídelně v Českém Brodě se pokusili připravit na každý den jinou polévku, aby se celý rok žádná neopakovala, a některé dětem tak chutnaly, že si chodily přidávat i vícekrát.

Jste nová vedoucí školní jídelny?

14.11.20187970Redakce Jídelny.cz
Nastupujete nově na pozici vedoucí školní jídelny a potřebujete se dozvědět souhrn nejvýznamnějších informací, které budete pro řízení jídelny potřebovat? Pak právě pro vás je určen tento kurz, který v lednu pořádá společnost Jídelny.cz.

Luštěniny ve školním stravování (3)

12.11.20187390Jana Spáčilová
Marně si lámete hlavu s tím, jaké recepty z luštěnin dětem nabídnout, aby byl splněný spotřební koš a jídlo neskončilo v odpadu? Nechte se inspirovat následujícími recepty, které nejenom skvěle chutnají a vypadají, ale také odpovídají zásadám správné výživy.

Žhavé novinky na portálu Jídelny.cz

8.11.20187402Pavel Ludvík
Na začátku listopadu jsme pro vás na portálu Jídelny.cz připravili dvě novinky. Rubrika Jídelníčky vám opět začne pravidelně přinášet komentované jídelníčky ze školních jídelen a Abeceda ŠJ bude soustřeďovat přehled hodnotných článků, na které se často ptáte.

Pracovní oděv kuchařek

5.11.201813837Pavel Ludvík
Může mít kuchařka místo bílých kalhot světlé legíny a třeba tričko s motivem? Existuje předpis, kde je napsáno, na jaké konkrétní pracovní oděvy má nárok kuchařka za 1 rok? A co obuv, je někde stanovený druh obuvi pro kuchařku? Na tyto a další otázky týkající se pracovního oblečení odpovídá následující článek.

Luštěniny ve školním stravování (2)

1.11.20186092Jana Spáčilová
Mám ty fazole předem namočit? Co sůl, solit hned, nebo až po uvaření? A nejde to vaření hrachu nějak urychlit? Také občas vaše kuchařky přemýšlejí, jaké postupy a úpravy zvolit při přípravě luštěnin, aby byly přijatelnější jak pro ně, tak pro strávníky? Čtete dál, dozvíte se víc.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi