Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Nové trendy v moderním vaření 2023

19.12.202264560Redakce Jídelny.cz
Praktické ukázky receptů pro stravovací provozy, ochutnávka připravených pokrmů, školení hygienického minima speciálně pro kuchařky a kuchaře ve školních jídelnách – to vše v sobě spojuje další ročník Nových trendů v moderním vaření. Srdečně Vás zveme! Neváhejte a zajistěte si svá místa včas.

Ať nás odpady nezavalí

13.12.20224711Zdenka Macháčková
Odpady se musíme zabývat dnes a denně. Neustále řešíme, kam s nimi, jak je správně zlikvidovat, co nám pomůže, aby jich bylo míň, dokonce i jak je opětovně použít. Co je nového v této oblasti? O tom se nedávno hovořilo na konferenci Předcházení vzniku odpadů 2022. Inspirujte se v naší reportáži z ní.

Konec školních jídelen určitě nebude

9.12.202213616Redakce Jídelny.cz
Také jste už slyšeli, že školní jídelny budou brzy končit, protože vaří nevyhovující stravu? Že se budou měnit na restaurace zaměřené na vegetariánská jídla? Co je pravdy na těchto zprávách? Přinášíme vám jasné a ověřené informace ze zaručených zdrojů.

Nutriční hodnota oblíbených jídel dětí

8.12.20225992Anna Packová
O nejoblíbenějších jídlech dětí se traduje, že nejsou moc zdravá. I tato jídla však mohou být nutričně hodnotná. Jak zajistit výživné, vyvážené a atraktivní obědové menu? Přinášíme 3 příklady, jak vhodně doplnit menu s oblíbeným jídlem.

Neuvěřitelné příběhy se spotřebním košem

5.12.20229810Pavel Ludvík
Jistě znáte kontroly hygieniků, školní inspekce nebo zřizovatelů. Jenže co když se k vám vypraví na návštěvu zástupce ombudsmana? A chce odpověď na otázku, proč používáte spotřební koš? Jak mu odpovíte? Seznamte se s tímto a dalšími příběhy, v nichž hlavní roli hraje spotřební koš.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (3)

1.12.202277850Lucie Janotová, Jiří Plzák
Závěrečný díl cyklu článků o zkušenostech se systémem HACCP je zaměřen na realizaci systému v provozu a přináší přehled možností, jak celý systém zjednodušit, avšak při zachování jeho funkčnosti a kvality.

Nebojte se médií. Koušou. Ale jen málo.

28.11.20224110Pavel Ludvík
Podívej, to je vaše paní kuchařka, která vám vaří ty dobré obědy. Takto hovořila maminka se synem v jedné samoobsluze. A jak k tomu přišlo, že se o kuchařce tak uznale vyjadřovala? Přečetla si o ní v místním zpravodaji. Co vaše jídelna? Objevila se už také v médiích?

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (2)

24.11.202276240Lucie Janotová, Jiří Plzák
Druhý díl článku o HACCP se zabývá analýzou nebezpečí, přináší přehled častých pochybení, kterých se stravovací provozy v této oblasti dopouštějí, a seznámí vás i s praktickými poznatky ke stanovení kritických bodů.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (1)

21.11.2022147760Lucie Janotová, Jiří Plzák
Téma HACCP je stále velmi aktuální, často se ptáte na nejrůznější záležitosti s ním spojené. V tomto třídílném článku se zabýváme možnostmi, jak jej vylepšit, uspořádat účelněji, příp. zjednodušit. Ukážeme si přitom i příklady z praxe.

Doúčtování ceny neodhlášeného oběda v době nemoci

16.11.20229021Pavel Ludvík
Jak se to má s účtováním stravného, když je strávník nemocný a obědy si neodhlásí? Doúčtovat obědy – ano, či ne? Přečtěte si aktuální shrnutí k této záležitosti.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi