Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Učíme se šetřit na drahá jídla (2)

24.2.20205771Pavel Ludvík
Jestliže jídelny chtějí nabídnout strávníkům obědy z kvalitních potravin s vyšší cenou, musí nejen úsporně nakupovat potraviny, ale také zařazovat do jídelníčku levná jídla. Co je ale levné a co je drahé? Kalkulace některých obědů z jídelen přináší překvapující zjištění.

Učíme se šetřit na drahá jídla (1)

18.2.20209874Pavel Ludvík
Školní obědy s lososem, hovězím masem nebo zvěřinou? Podle některých jídelen jsou finančně nedostupné. Přitom jiné jídelny, používající stejný finanční normativ, si je běžně dovolí zařadit do jídelníčku. Jak to dělají, kde na to berou?

Pozvánka na Krajské konference hromadného stravování – jaro 2020

14.2.202054102Redakce Jídelny.cz
Přednášky nabité informacemi, profesionální přístup lektorů, příjemné prostředí a výjimečná atmosféra, tak to jsou Krajské konference hromadného stravování, na které Vás srdečně zveme.

Workshopy jsou za dveřmi

12.2.20202890ASPOS
Již 27.2.2020 proběhne v Praze druhý ročník workshopů, které pro vás pořádá Asociace společného stravování. Na co se můžete těšit a co to vlastně je ten workshop? Čtěte dál a vše podstatné se v okamžiku dozvíte.

Lehký přehled o spotřebním koši

10.2.20209390Pavel Ludvík
Výpočet spotřebního koše stále naráží na různá úskalí. Jak počítat rybí párky nebo pepitky? Kdy je potravina ovocem a kdy zeleninou? Jaká má být norma spotřeby pro dvouleté děti ve školce nebo pro studenty nad 18 let? Současně ovšem vedoucí kladou zcela základní otázky a právě jim je věnován tento článek.

Co dát na internetové stránky jídelny

5.2.20208810Pavel Ludvík
Z porady ve škole se vedoucí vrátila znechucená. Prý má na internet dát víc informací o jídelně. Přitom tam už jsou ceny obědů, pokyny pro odhlašování, kontaktní údaje i číslo účtu, co ještě víc? A co tam ještě mají ostatní? pravila jedna z kuchařek. Ano, pojďte se podívat, co tam mají ostatní.

Soutěž Nejlepší kuchařka/kuchař roku 2020 právě startuje

3.2.20204380AKC ČR
Konečně jste se dočkali, 3. ročník oblíbené prestižní kulinářské soutěže Nejlepší kuchařka/kuchař roku 2020 otevírá svoje brány. Vyberte si ze soutěžních kategorií a přihlaste se. Nebojte se ukázat, že vaříte moderně, zdravě a především chutně.

Workshopy ASPOS – šité přesně na míru

29.1.20202880ASPOS
Úplně nový způsob výuky, kdy se v relativně krátké době naučíte zvládat témata jako jsou odpady, HACCP, diety, audit a jiné. Workshopy jsou zkrátka zaměřené na praxi a praktické procvičování. Buďte u toho i Vy.

Zvýšení platů v roce 2020 prakticky

27.1.202015378Alena Strosserová
Na co si dát pozor při zvyšování platů v roce 2020? Dostanou zaměstnanci lednovou výplatu včas a ve slibované výši? Dotknou se změny ve financování regionálního školství i zaměstnanců školních jídelen? Odpovědi na všechny tyto otázky naleznete v dnešním článku.

Co nevíte o batátech

22.1.20206003Jana Petrová
Batáty? Co to je zase za novinku? A to jako budeme vařit? To se děcka budou divit. Tyto a podobné otázky se často ozývají v kuchyni, když se na jídelníčku objeví méně známá potravina, jako jsou třeba právě batáty. Jak se na tyto otázky připravit? Co z batátů uvařit? Čtěte dnešní článek.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi