Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Význam doplňku v obědovém menu

9.11.20208580Jana Spáčilová
Doplněk podávaný k obědovému menu má obrovský význam, víte jaký? Následující článek vám to zajisté prozradí, navíc se naučíte volit vhodné doplňky k různým pokrmům tak, aby celé obědové menu bylo nejen chuťově i barevně vyvážené, ale také nutričně hodnotné.

Dezinfekce rukou: jak na ni

2.11.20204970Pavel Ludvík
V jídelně stojí fronta dětí. Každé si na ruce rychle stříkne trochu dezinfekce a hurá na oběd. Znáte to. Ruce čisté i špinavé, suché i vlhké, všechno jedno. Kdy je dezinfekce rukou skutečně účinná? Jaké přípravky používat? Nestačí si ruce pořádně umýt? Vše se dozvíte v rozhovoru s odbornicí na dezinfekci ze SZÚ.

Online konference hromadného stravování – listopad 2020

27.10.202011410Redakce Jídelny.cz
Těšili jste se na podzimní Krajské konference, které jsme museli zrušit? Máme pro vás dobrou zprávu! Přednášky nabité informacemi, které měly na akcích proběhnout, můžete brzy vidět na online konferenci hromadného stravování.

Čím může více jídelen sdružených do jednoho subjektu inspirovat ostatní

19.10.20205590Pavel Ludvík
Vaříte pro 50 dětí? Nebo pro 800, ale pořád v jedné jídelně? Jsou však organizace, které sdružují 5, 10 i více provozoven. Podobné spojení má určité ekonomické výhody. Dokáže však takový kolos reagovat na skutečné potřeby strávníků?

Podzimní Krajské konference se ruší!

16.10.20204610Redakce Jídelny.cz
S ohledem na sílící epidemii koronaviru a přijatá vládní opatření jsme nuceni zrušit všechny podzimní Krajské konference hromadného stravování 2020, které pro školní jídelny každý rok připravujeme. Již nyní však pro vás připravujeme náhradu, přečtěte si článek a dozvíte se více.

Školní obědy po zavření škol

14.10.202028866Pavel Ludvík
Také nevíte, zda po zavření škol můžete dětem vařit? Vydávat jim obědy v jídelně, nebo do jídlonosičů? Co učitelé a cizí strávníci? Náhlé zavření škol přineslo spoustu problémů. Seznamte se s odpověďmi na všechny vaše otázky k tomuto tématu. Aktualizováno 16.10.2020 - stanovisko Ministerstva zdravotnictví.

Na co se ptáte k opatřením proti koronaviru

12.10.202014094Lucie Janotová
Třetí série dotazů trápící zaměstnance školních jídelen, které se týkají opatření proti koronaviru. Tentokrát se dozvíte odpovědi například k přejímce zboží, samoobslužnému výdeji, výdeji obědů cizím strávníkům či detaily ke stravování a pitnému režimu dětí v MŠ.

Nárok na dotované obědy v době covidu

7.10.202031031Pavel Ludvík
Současná doba, kdy společnost zápasí s nákazou covid-19, přináší nové a nové situace, které školní jídelny nikdy neřešily. Např. jak je to s nárokem na dotovaný školní oběd nebo na závodní stravování učitelů? Co dělat, když se školní jídelna ocitne v karanténě? Přečtěte si dnešní článek a buďte v obraze.

Jak se vyhnout chemické kontaminaci pokrmů ve stravovacím provoze

5.10.20204890Helena Schmiedová
Jistě chcete pro své strávníky připravovat pokrmy nejen chutné, ale i zdravé. Víte, jak postupovat, aby nedošlo k zatížení stravy zdraví škodlivými chemickými látkami, které pochází například z nevhodné sanitace? Vše se dozvíte v článku.

Jak si poradit s velikostí porcí pokrmů

30.9.202013882Anna Packová
Musím na jídelníčku školní jídelny uvádět velikost porce pokrmu? A pokud ano, jakým způsobem to mám udělat? Jak velká by měla být dostatečná porce? To jsou jen některé z otázek, které vás k tomuto tématu trápí. V následujícím článku jistě najdete potřebné odpovědi.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi