Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Provokující otázky z Krajských konferencí nutí všechny k zamyšlení

15.4.2019101510Pavel Ludvík
Kolikrát za měsíc masové polévky? Jsou pepitky a rybí párky novou nadějí pro spotřební koš? Zmatky kolem sterilovaných luštěnin. I takové věci hýbou probíhajícími Krajskými konferencemi – v diskusích a u výstavních stánků.

Faktory ovlivňující prostředí kuchyně

10.4.20196050Pavel Otoupal
Dnes si zopakujeme základní hygienické požadavky na prostředí kuchyňského provozu. Víte například, které faktory mohou toto prostředí ovlivňovat a mít významný vliv na zdravotní nezávadnost vyráběných pokrmů? Více se dozvíte v následujícím článku.

Krajské konference hromadného stravování – jaro 2019

10.4.201942711Redakce Jídelny.cz
Jaro je již v plném proudu, stejně jako Krajské konference hromadného stravování, které pro Vás každoročně pořádá portál Jídelny.cz. K dispozici je ještě několik volných míst, tak se neváhejte přihlásit. Program je vskutku nabitý.

Kulinární soutěž Nejlepší kuchař roku 2019 – zbývají již jen dva měsíce!

8.4.20192220Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Uzávěrka korespondenčního kola se kvapem blíží. Chcete znásobit možnost postupu do finále této prestižní soutěže, nad kterou převzal záštitu ministr zdravotnictví ČR a radní hlavního města Prahy? Čtěte dál, poradíme vám jak na to.

A zase ten cukr

3.4.20195841Alexandra Košťálová
Cukr, pro někoho bílý jed, pro jiného přirozená součást stravy. Ať tak či onak, důležité je mít příjem cukru pod kontrolou a porozumět základním pojmům, jako jsou cukry celkové, přidané a cukry volné. Jaký je mezi nimi rozdíl a které cukry vlastně správně počítat do spotřebního koše? Přečtěte si následující článek.

Časté dotazy z hygieny

1.4.201911320Pavel Ludvík
Nechat nádobí doschnout nebo ho utírat utěrkami? A opravdu jsou všechna dřevěná prkénka ve stravovacím provozu nevhodná? Jak správně postupovat při přípravě masa v konvektomatu přes noc? Na tyto a další stále se opakující dotazy odpovídá hygienik v následujícím článku.

Co možná nevíte o kukuřici

27.3.20196010Jana Petrová
Do jaké skupiny spotřebního koše zařadit kukuřici? Poraďte, prosím. Také si nejste zcela jistí, kam vlastně kukuřice patří a do jaké potravinové skupiny ji máte zařazovat? Je to obilovina či zelenina snad? Následující článek vám vše vyjasní a jako bonus se dozvíte i další informace o této významné plodině.

Jak si hravě poradit s náhradním plněním

25.3.20193860Vlastimil Bureš
Neplníte povinný podíl zaměstnávání osob se zdravotním postižením? Tak to zbystřete svoji pozornost, neboť právě v oblasti tzv. náhradního plnění došlo v posledních několika letech k významným změnám, jež se dotýkají i školních jídelen.

Salmonely opět udeřily. Ale marně!

20.3.20196800Pavel Otoupal
Děvčata, už jste to slyšely? V jídelně na sídlišti mají salmonelózu! – Ano, nedávné nálezy kontaminovaného masa jen prohloubily obavy pracovníků společného stravování. Co když právě u nás vznikne nákaza? Jak tomu předcházet? Je pravda, že salmonely přežijí i var a sanitaci a že existují ještě odolnější bakterie?

Vaříme jen jedno jídlo. Při tom se nové potraviny a pokrmy zkoušet prostě nedají!

18.3.20198172Pavel Ludvík
Vaříme na oběd jen jedno jídlo. Jako novinku jsme nedávno připravili čočkové ragú a většina ho skončila v odpadu. A tak je to se všemi novými recepty. Prostě je nemáme kde vyzkoušet. Že to jde? To by tedy naše vedoucí ráda slyšela.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi