Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 3

Kategorie článků:


Průmyslově zpracované potraviny – jaká jsou pozitiva a negativa

12.2.20184820Jana Dostálová
Všichni znáte věčné diskuse, zda používat průmyslově zpracované potraviny. Mohou se školní jídelny bez nich obejít? Jaké výhody má průmyslové zpracování potravin? A mohou mít tyto potraviny nějaká negativa, máme se jich obávat?

Inspirujte se, jak neplýtvat potravinami

8.2.20188329Zdenka Macháčková
Rádi byste své strávníky upozornili na téma plýtvání nebo objevili možnosti, jak zamezit zbytečnému vzniku potravinového odpadu v kuchyni, a nevíte přesně jak na to?

Dny španělské kuchyně odstartovaly

5.2.20185031Pavel Ludvík
V prvních měsících roku 2018 probíhají v řadě míst Dny španělské kuchyně, které představují tradiční španělské recepty. Někde mají tuto akci již za sebou. Na čem si tam strávníci mohli pochutnat a jaké byly jejich reakce? Jaké zkušenosti získaly kuchařky při přípravě neobvyklých pokrmů?

Jak na dluhy na stravném ve školní jídelně

1.2.201810551Alena Strosserová
Některé školní jídelny si stěžují na dluhy na stravném. Reagují na ně tím, že strávníkovi nevydají jídlo. Mají na to právo? Seznamte se s tím, jak postupovat při vymáhání dluhů a jak jim předcházet.

HACCP není jen zkratka

29.1.20189150Lucie Janotová
HACCP – zkratka, za kterou se ukrývá celý systém kritických bodů, se v praxi používá již přes 13 let. Mnohdy je však jeho smysl nesprávně pochopen. Příspěvek připomíná základní cíle systému HACCP, který, pokud je správně nastaven a dodržován, zajišťuje bezpečnost připravovaných pokrmů.

Velké věci v malé jídelně (2)

24.1.201811138Pavel Ludvík
V další části rozhovoru si přečtete jak motivovat malé strávníky a seznámíte se se zkušenostmi pracovnic jídelny z Petrohradu z finále soutěže o Nejlepší školní oběd. Dozvíte se také, jak to dělají, když jedna ze dvou kuchařek onemocní a co je drží u práce ve školní jídelně.

Velké věci v malé jídelně (1)

22.1.20189515Pavel Ludvík
Ve školní jídelně v Petrohradu opravdu umějí vařit – to jídelna dokázala vítězstvím v soutěži o Nejlepší školní oběd. Jak se staví ke zdravým jídlům, jaké má zkušenosti s nabídkou potravin, které nejsou u dětí populární, kde hledá nové recepty? To vše se dočtete v dnešním rozhovoru.

Pracovníci ŠJ a stanovení jejich platů

18.1.2018227812Alena Strosserová
Při stanovení platů personálu školních jídelen se kromě výše úvazků musí přihlížet k mnoha dalším okolnostem. Živé diskuse na toto téma a vaše dotazy svědčí o tom, že postupy při určování platů nejsou vždy jasné. Přečtete si k tomu obsáhlý aktualizovaný návod.

Pekařské výrobky ve školním stravování

15.1.20189510Pavel Skřivan, Marcela Sluková
Pekařské výrobky jsou významnou součástí naší výživy. Jaké je jejich uplatnění ve školním stravování a dětské výživě? Co vlastně znamená pojem „celozrnný“ a jak často bychom výrobky tohoto typu měli podávat dětem?

Dodatečná školení hygienického minima v  Ostravě

9.1.201813690Redakce Jídelny.cz
Z důvodu velkého zájmu o kurz Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře, který je součástí školení Nové trendy v moderním vaření, byl kromě Brna přidán další kurz také v Otrokovicích a Ostravě. Využijte této mimořádné příležitosti!
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi