Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Sekaná pečeně nastavovaná

5.4.2007 Marie Zachová

Druh potravin

Hmotnost v g na 10 porcí

hrubá

čistá

vepřová plec b.k.

 

350

hovězí maso přední b.k.

 

150

kroupy

 

50

sušené houby

 

5

brambory

140

100

celer

100

80

mrkev

120

100

cibule

90

80

slanina

 

80

vejce 1 ks

 

40

strouhanka

 

 

olej

 

50

Technologický postup: 
Kroupy přebereme, omyjeme a namočíme. Houby namočíme do horké vody. Brambory oškrábeme, očistíme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, zalijeme vodou, přidáme houby a vaříme doměkka. Kroupy osolíme a vaříme doměkka. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev omyjeme, očistíme, nahrubo nastrouháme. Část slaniny rozškvaříme, přidáme cibuli, nastrouhanou zeleninu, trochu podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka. Maso očistíme omyjeme, nakrájíme na kostky. Umeleme maso, uvařené kroupy, houby a brambory. Přidáme udušenou zeleninovou směs, nadrobno nakrájenou zbylou část slaniny, vejce a strouhanku a vše důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme strouhanku. Mokrou rukou tvoříme šišky a pečeme, za občasného potírání výpekem, na vymaštěném pekáči dozlatova. Pro bezpečnou přípravu pokrmu musíme maso tepelně upravovat po dobu zabezpečující zdravotní nezávadnost. Hotovou sekanou vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na porce. Zregenerujeme na dostatečnou odpovídající teplotu a ihned podáváme nebo uchováváme při teplotě 65 °C, nejdéle 4 hodiny po dokončení pokrmu.

Přílohy:
-
brambory
- bramborová kaše
- kompot
- zeleninové saláty

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi