Technologický postup
Bramborové těsto si připravíme podle návodu na obalu. Vypracované těsto si rozdělíme na cca 500 g bochánky, které rozválíme na cca 20 x 20 cm. Sumečka pomeleme a smícháme se scezenou pohankou, kterou jsme nechali 20 minut namočenou v horké vodě. Přidáme fix do sekané a karbanátků, vejce a ajvar. Touto směsí potřeme rozválené těsto a zavineme v roládu. Vaříme v konvektomatu na páře dle velikosti rolád cca 45 – 50 min. Poté rolády vyjmeme a nakrájíme na kolečka.Překrájené kysané zelí podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Ke konci vaření přidáme oloupaná jablka, která jsme si nakrájeli na menší kousky a podusili na troše másla. Dle chuti dosladíme a osolíme.Hotový pokrm přeléváme nadrobno nakrájenou cibulkou orestovanou v oleji.
Poznámka
Alergeny: 1,3,4,7,12Stopy: 1,3,6
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Bramborové knedlíky Lagris | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Filety ze sumečka afrického | 400 | 400 | 320 | 320 | 320 | 320 |
Pohanka Lagris | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Fix do sekané a karbanátků Podravka | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Kysané zelí bílé Podravka | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Ajvar jemný Podravka | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Cibule | 250 | 212 | 200 | 170 | 200 | 170 |
Jablka | 200 | 160 | 160 | 128 | 160 | 128 |
Olej rostlinný | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Máslo | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Cukr | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Diskuze