Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Bramborová roláda plněná sumečkem se zelím

Bramborová roláda plněná sumečkem se zelím
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Bramborové knedlíky Lagris560560640640800800
Filety ze sumečka afrického280280320320400400
Pohanka Lagris105105120120150150
Fix do sekané a karbanátků Podravka70708080100100
Kysané zelí bílé Podravka560560640640800800
Ajvar jemný Podravka70708080100100
Cibule 175148200170250212
Jablka140112160128200160
Olej rostlinný 70708080100100
Máslo353540405050
Cukr70708080100100
Sůl Lagris77881010

Popis:

Technologický postup:

Bramborové těsto si připravíme podle návodu na obalu. Vypracované těsto si rozdělíme na cca 500 g bochánky, které rozválíme na cca 20 x 20 cm. Sumečka pomeleme a smícháme se scezenou pohankou, kterou jsme nechali 20 minut namočenou v horké vodě. Přidáme fix do sekané a karbanátků, vejce a ajvar. Touto směsí potřeme rozválené těsto a zavineme v roládu. Vaříme v konvektomatu na páře dle velikosti rolád cca 45 – 50 min. Poté rolády vyjmeme a nakrájíme na kolečka.
Překrájené kysané zelí podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Ke konci vaření přidáme oloupaná jablka, která jsme si nakrájeli na menší kousky a podusili na troše másla. Dle chuti dosladíme a osolíme.
Hotový pokrm přeléváme nadrobno nakrájenou cibulkou orestovanou v oleji.

Poznámka:

Alergeny: 1,3,4,7,12
Stopy: 1,3,6
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi