Technologický postup
Rýži propláchneme, osolíme, přidáme vegetu (BIO), olej, vodu a podusíme do měkka. Na olejiorestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, pokrájenou hlívou ústřičnou,osmahneme, přidáme nakrájený pórek, rajčata, hrášek, orestujeme, přidáme scezenou papriku, ajvar, koření Itálie a sladkou papriku, petrželovou nať a chvíli osmahneme. Zeleninovou směs s houbami zamícháme do rýže, dochutíme, podáváme sypané strouhaným sýrem.
Poznámka
Alergeny: 01Obiloviny obsahující lepek, 07Mléko, 06Sójové boby (sója), 09Celer
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Petržel nať | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Sůl | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Cibule | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Olej rostlinný | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Hrášek zelený | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Paprika sterilovaná | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Celer | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Mrkev | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Pórek | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Rýže | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Hlíva ústřičná | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Podravka | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Paprika sladká | 8 | 8 | 6 | 6 | 6 | 6 |
Ajvar | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Rajčata | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Koření dětské Itálie | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Sýr Eidam | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Diskuze