Přeskočit na obsah
Lasagne se sumečkem africkým

Lasagne se sumečkem africkým

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme pomleté maso ze sumečka a mírně orestujeme. Přidáme krájená rajčata, rajčatový koncetrát, utřený česnek, sůl, pepř a oregano dle chuti. Podle potřeby podlijeme a zahustíme moukou. Vymazaný plech vyložíme plátky syrových lasagní a potřeme je rovnoměrně připravenou směsí. Na tuto směs položíme druhou vrstvu lasagní a opět potřeme rajčatovou směsí. Takto opakujeme, dokud nám nedojdou lasagne. Poslední vrstvu tvoří lasagne. V hrnci si nasucho orestujeme mouku opečeme a necháme ji částečně zchladnout. Poté přilijeme mléko a za stálého míchání metličkou uvedeme k varu. Mouku není potřeba dlouze provařovat. Bešamel zjemníme máslem, dochutíme muškátovým květem, Podravka přísadou Středomořskou a polovinou nastrouhaného sýra. Připraveným bešamelem přelijeme lasagně a zasypeme druhou polovinou strouhaného sýra. Pečeme v troubě předehřáté na cca 165 °C po dobu 35 minut.Lasagne nakrájíme na kostky a podáváme teplé.

Poznámka

Alergeny: 1,4,7,9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Olej rostlinný 50 50 40 40 40 40
Cibule 300 255 240 204 240 204
Česnek 10 9,5 8 8 8 8
Filety ze sumečka afrického 1000 1000 800 800 800 800
Rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem Podravka 400 400 320 320 320 320
Rajčatový koncentrát Podravka 100 100 80 80 80 80
Sůl Lagris 10 10 8 8 8 8
Pepř černý mletý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Oregano 2 2 1,6 1,6 1,6 1,6
Lasagne Podravka 600 600 480 480 480 480
Mouka hladká 100 100 80 80 80 80
Mléko 1000 1000 800 800 800 800
Máslo 50 50 40 40 40 40
Muškátový květ 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Podravka přísada do jídel Středomořská 20 20 16 16 16 16
Sýr tvrdý strouhaný 200 200 160 160 160 160

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se