Přeskočit na obsah
Mangoldové karbanátky

Mangoldové karbanátky

2018-01-03_2017-01-09_logo-VIS140

Tento recept a dalších 2860 receptur je součástí modulu Receptury a normování v programu Sklad.

Technologický postup

Cibuli pokrájíme nadrobno, orestujeme na rozpuštěné slanině, přidáme očištěný, na menší kousky pokrájený mangold, podusíme a umeleme jej. Mícháme a postupně přidáváme další složky, včetně ovesných vloček a nastrouhaného sýra, 1/3 dávky mouky a podle potřeby zahustíme strouhanou houskou na potřebnou hustotu. Tvoříme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme na horkém tuku.

Poznámka

Alergeny: 01 Obiloviny obsahující lepek, 07 Mléko, 03 Vejce

Hmotnost 1 porce: 180 g

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Zelí čínské 1000 1000 800 800 800 800
Cibule 250 250 200 200 200 200
Strouhanka 100 100 80 80 80 80
Sýr eidam 200 200 160 160 160 160
Vejce (ks) 5 5 4 4 4 4
Slanina 100 100 80 80 80 80
Mouka hladká 150 150 120 120 120 120
Strouhanka 300 300 240 240 240 240
Česnek 30 30 24 24 24 24
Majoránka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Kmín 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Pepř mletý 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Sůl 20 20 16 16 16 16
Margarín 300 300 240 240 240 240
Mangold 1000 1000 800 800 800 800

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se