Přeskočit na obsah
Pečený sumeček v kari omáčce s bulgurovou směsí

Pečený sumeček v kari omáčce s bulgurovou směsí

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Jablka zbavíme jadřinců, rozkrojíme na čtvrtky a pečeme v troubě dozlatova. Filety ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme Podravka přísadou Asie a pečeme na vymazaném plechu cca 15 minut při 180 °C. nadobno nakrájemnou cibuli orestujeme spolu s nastrouhanou mrkví na rozehřátém oleji dozlatova. Podlijeme trochou vody,přidáme kurkumu, nakrájená pečená jablka a krátce společně podusíme. Na závěr omáčku zjemníme smetanou. V případě potřeby lze omáčku přihustit jíškou nebo moukou opečenou na sucho. Bulgurovou směs uvaříme v horké osolené vodě v poměru 2:1 (voda:bulgur) cca 20 – 25 minut. Směs můžeme připravit i v konvektomatu (na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody) na páře po dobu cca 40 minut.Pečeného sumečka servírujem přelitého kari omáčkou a s bulgurovou směsí.

Poznámka

Alergeny: 1,4,7,9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Jablka 600 400 480 320 480 320
Filety ze sumečka afrického 1000 1000 800 800 800 800
Podravka přísada do jídel Asie 10 10 8 8 8 8
Bulgur s quinoou a pohankou Lagris 750 750 600 600 600 600
Cibule 200 180 160 144 160 144
Mrkev 100 90 80 72 80 72
Kurkuma 6 6 5 5 5 5
Smetana 200 200 160 160 160 160
Olej rostlinný 50 50 40 40 40 40
Jíška instantní 100 100 80 80 80 80

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se