Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Rizoto s kousky sumečka

Rizoto s kousky sumečka
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Filety ze sumečka afrického70070080080010001000
Olej rostlinný70708080100100
Cibule10591120104150130
Cuketa 140126160144200180
Pórek10598120112150140
Papriky barevný mix140105160120200150
Podravka přísada do jídel Natura141416162020
Pepř černý mletý Podravka0,70,70,80,811
Rýže dlouhozrná Lagris105010501200120015001500
Sůl Lagris3,53,54455
Sýr tvrdý strouhaný na posypání70708080100100

Popis:

Technologický postup:

Filety ze sumečka nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu. Dochutíme Podravka přísadou Natura a dle chuti opepříme. Rýži dobře propláchneme vaříme v konvektomatu 25 minut (v poměru 1,3 l osolené vody na 1 kg rýže). Uvařenou rýži necháme lehce vychladit a smícháme se směsí sumečka a zeleniny.
Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

Poznámka:

Alergeny: 4,7,9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi