Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Rýžový nákyp se sumečkem a brokolicí

Rýžový nákyp se sumečkem a brokolicí
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Rýže dlouhozrná Lagris560560640640800800
Brokolice (mražená)350350400400500500
Sýr eidam140140160160200200
Filety ze sumečka afrického70070080080010001000
Olej rostlinný353540405050
Máslo353540405050
Vejce (ks)2,12,12,42,433
Strouhanka na vysypání plechu212124243030
Olej na vymazání plechu77881010
Podravka přísada do jídel Natura181820202525

Popis:

Technologický postup:

Rýži dobře propláchneme vaříme v konvektomatu 25 minut (v poměru 1,3 l osolené vody na 1 kg rýže). Uvařenou rýži lehce vychladíme. Filety ze sumečka nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme vychlazenou rýži, brokolici, polovinu sýra, ochutíme Podravka přísadou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a pečeme 20 minut při 180 °C. Poté nákyp posypeme zbývajícím sýrem a ještě 10 minut dopečeme.
Rýžový nákyp krájíme na kostky a servírujeme teplý.

Poznámka:

Alergeny: 3,4,7,9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi