Technologický postup
Sumečka nakrájíme na jednotlivé porce. Z obou stran ochutíme kořenící směsí na ryby a vložíme na olejem vymazaný plech. Pečeme v konvektomatu na 180 °C cca 25 – 30 minut, program pečení s párou. Na zbylém oleji orestujeme očištěný a na proužky nakrájený pórek. Přidáme zakysanou smetanu, Podravka přísadu Asie a krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme. Rýži vložíme do osolené vroucí vody a na mírném ohni vaříme 14 – 17 minut, dokud rýže nezměkne. Na 1 kg rýže použijeme 1,5 l vody. Rýži můžeme připravit i v konvektomatu (na 1 kg dobře propláchnuté rýže použijeme 1,3 litru vody), osolíme a vaříme 25 – 30 minut v páře.Můžeme dozdobit sekanou bylinkou.
Poznámka
Alergeny: 4,7,9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Filety ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Podravka Natura Na ryby | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Olej | 60 | 60 | 48 | 48 | 48 | 48 |
Pórek | 500 | 400 | 400 | 320 | 400 | 320 |
Zakysaná smetana | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Basmati rýže Lagris | 700 | 700 | 560 | 560 | 560 | 560 |
Diskuze