Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Sumeček s ajvarem a bulgurovou směsí

Sumeček s ajvarem a bulgurovou směsí
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Filety ze sumečka afrického70070080080010001000
Kořenící směs Na ryby Podravka Natura212124243030
Olej na vymazání plechu212124243030
Ajvar jemný Podravka210210240240300300
Bulgur směs s čočkou a quinoou Lagris490490560560700700
Sůl Lagris77881010
Baklažán353540405050
Cuketa353540405050
Olej olivový105105120120150150

Popis:

Technologický postup:

Filety ze sumečka ochutíme kořenící směsí na ryby z obou stran a vložíme na vymazaný plech. Jednotlivé filety potřeme ajvarem a pečeme v konvektomatu cca 10 minut na 180 °C. Bulgurovou směs uvaříme v horké osolené vodě v poměru 2:1 (voda:bulgur) cca 20 – 25 minut. Směs můžeme připravit i v konvektomatu (na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody) na páře po dobu cca 40 minut. Cuketu a baklažán nakrájíme na kolečka osolíme z obou stran a necháme 10 minut vypotit. Poté je osušíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova.
Pečenou zeleninu používáme jako ozdobu při podávání.

Poznámka:

Alergeny: 1,4
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi