Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Halušky s grilovaným sumečkem a zeleninou

Halušky s grilovaným sumečkem a zeleninou
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Filet ze sumečka afrického70070080080010001000
Sůl Lagris77881010
Pepř černý celý Podravka0,70,70,80,811
Olivový olej212124243030
Bramborové halušky Lagris560560640640800800
Mrkev10598120112150140
Celer494656527065
Petržel494656527065
Cherry rajčátka70708080100100
Pórek535360607575

Popis:

Technologický postup:

Filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a opečeme na oleji (můžeme též upéct v konvektomatu na 200 °C po dobu 15 minut). Bramborové halušky připravíme dle návodu. Vzniklé těsto protlačíme přes cedník na noky do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut (dokud nevyplavou na hladinu). Po uvaření scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme chvíli odkapat. Zeleninu nakrájíme na menší kousky, vložíme na plech pokrytý pečícím papírem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
Můžeme dozdobit nasekanou natí z petržele.

Poznámka:

Alergeny: 1,4,7,9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi