Technologický postup
Sumečka pomeleme a smícháme s fixem do sekané a karbanátků. Připravenou směsí plníme očištěné a semínek zbavené papriky. Na části oleje dorůžova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření, rajčatový koncentrát, pasírovaná rajčata a podlijeme trochou vody. Do základu vložíme naplněné papriky a dusíme cca 30 minut. Základ zahustíme zásmažkou připravenou z hladké mouky a zbylého oleje. Podlijeme potřebným množstvím vody a vaříme dalších 20 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Rýži vložíme do osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 10 – 12 minut, dokud rýže nezměkne. Při přípravě v konvektomatu zalijeme dobře propláchnutou rýži zalijeme vodou (na 1 kg rýže použijeme 1,3 litry vody), osolíme a vaříme 25 – 30 minut v páře.Podáváme teplé.
Poznámka
Alergeny: 1,3,4
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Sumeček africký | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Fix do sekané a karbanátků Podravka | 90 | 90 | 72 | 72 | 72 | 72 |
Paprika bílá (ks) | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Olej | 60 | 60 | 48 | 48 | 48 | 48 |
Cibule | 200 | 170 | 160 | 136 | 160 | 136 |
Bobkový list Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Nové koření | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Pepř černý celý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Rajčatový koncentrát Podravka | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Rajčata pasírovaná ochucená Podravka | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Mouka | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Cukr | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Rýže dlouhozrnná | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Diskuze