Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Polévka z červené čočky a sumečka

Polévka z červené čočky a sumečka
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Rostlinný olej353540405050
Cibulka nebo pórek10598120112150140
Česnek211824203025
Mrkev533560407550
Cuketa7067807610095
Červená paprika533560407550
Červená čočka Lagris175175200200250250
Zeleninový bujón Podravka Natura313135354444
Filety ze sumečka afrického140140160160200200
Hladká mouka565664648080
Šťáva z citronu5376087510
Petrželka7586107,5

Popis:

Technologický postup:

Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku s plátky česneku a na malé kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Přidáme čočku, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Když je čočka téměř měkká přidáme zeleninový bujón a vaříme do změknutí čočky. Před dovařením přidáme na kousky nakrájeného a opečeného sumečka. Polévku zahustíme jíškou a dochutíme solí.
Polévku můžeme dle chuti přikyselit citronovou šťávou a dozdobit petrželkou.

Poznámka:

Alergeny:1,4,9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi