Potravina (hmotnost v g) |
I. kategorie | II. kategorie |
III. kategorie |
Hrubá | Čistá |
Hrubá | Čistá | Hrubá |
Čistá |
Filet ze sumečka afrického | 700 | 700 | 800 | 800 | 1000 | 1000 |
Podravka přísada do jídel Asie | 3,5 | 3,5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
Citron | 49 | 11 | 56 | 12 | 70 | 15 |
Olivový olej | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Čočka velkozrnná Lagris | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Fazole červená ledvina Lagris | 140 | 140 | 160 | 160 | 200 | 200 |
Cizrna Lagris | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Cibule | 105 | 102 | 120 | 116 | 150 | 145 |
Rajčata pasírovaná Podravka | 140 | 140 | 160 | 160 | 200 | 200 |
Česnek | 14 | 11 | 16 | 12 | 20 | 15 |
Sůl Lagris | 14 | 14 | 16 | 16 | 20 | 20 |
Pepř černý mletý Podravka | 0,7 | 0,7 | 0,8 | 0,8 | 1 | 1 |
Rýže jasmínová Lagris | 350 | 350 | 400 | 400 | 500 | 500 |
Koriandr | 3,5 | 2,8 | 4 | 3,2 | 5 | 4 |
Popis:
Technologický postup:
Filety ze sumečka si nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme kořenící směsí Podravka přísada Asie a citrónovou šťávou. Gastronádobu si vymažeme olivovým olejem, vložíme porce ryby a pečeme v konvektomatu při teplotě 160 °C cca 12 - 20 minut. Namočené luštěniny povaříme do poloměkka, scedíme a smícháme dohromady. Cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme do kastrolu a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a prolisovaný česnek a povaříme. Poté přidáme luštěniny, vše promícháme, osolíme a opepříme. Rýži vložíme do osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 10 - 12 minut, dokud rýže nezměkne. Při přípravě v konvektomatu zalijeme dobře propláchnutou rýže 750 ml vody, osolíme a vaříme 25 - 30 minut v páře.
Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem.
Poznámka:
Alergeny: 4,9
Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.