Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Sumeček s grilovanou zeleninou a bramborovou kaší

Sumeček s grilovanou zeleninou a bramborovou kaší
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Filet ze sumečka afrického70070080080010001000
Sůl Lagris141416162020
Pepř černý mletý Podravka1,40,71,60,821
Olivový olej70708080100100
Máslo105105120120150150
Mrkev140130160148200185
Celer140130160148200185
Dýně muškátová140105160120200150
Cuketa140133160152200190
Cibule10588120100150125
Cukr3,53,54455
Estragon3,53,54455
Bramborová kaše s mlékem Lagris350350400400500500

Popis:

Technologický postup:

Filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce. Poté je osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji z obou stran (můžeme též upéct v konvektomatu na 200 °C po dobu 15min). Na takto opečená filátka přidáme máslo a necháme v teple dojít. Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kousky (každý druh může být jinak nakrájený, čímž získáme pestřejší vzhled) a orestujeme na olivovém oleji. Zeleninu v průběhu restování ochutíme solí a cukrem, abychom zvýraznili chuť zeleniny. Přidáme kousek másla a čerstvý estragon. Zelenina by měla zůstat tvrdá tak akorát. Bramborovou kaši připravíme dle návodu.
Opečené filety ze sumečka podáváme na bramborovém pyré.

Poznámka:

Alergeny: 4,7,9,12
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi