Potravina (hmotnost v g) |
I. kategorie | II. kategorie |
III. kategorie |
Hrubá | Čistá |
Hrubá | Čistá | Hrubá |
Čistá |
Rostlinný olej | 56 | 56 | 64 | 64 | 80 | 80 |
Cibule | 105 | 98 | 120 | 112 | 150 | 140 |
Mouka hladká | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Mléko | 350 | 350 | 400 | 400 | 500 | 500 |
Zeleninový bujón Podravka | 31 | 31 | 35 | 35 | 44 | 44 |
Pórek | 280 | 224 | 320 | 256 | 400 | 320 |
Smetana na šlehání | 140 | 140 | 160 | 160 | 200 | 200 |
Sůl Lagris | 7 | 7 | 8 | 8 | 10 | 10 |
Pepř černý mletý Podravka | 0,7 | 0,7 | 0,8 | 0,8 | 1 | 1 |
Bulgur směs s čočkou a quinoou Lagris | 560 | 560 | 640 | 640 | 800 | 800 |
Filety ze sumečka afrického | 700 | 700 | 800 | 800 | 1000 | 1000 |
Máslo | 35 | 35 | 40 | 40 | 50 | 50 |
Popis:
Technologický postup:
Na dvou třetinách oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme do zlatova. Zalijeme studeným mlékem a vodou, přidáme zeleninový bujón a za občasného šlehání vaříme 20 minut. Na zbylém oleji orestujeme na kolečka nakrájený pórek, který následně přidáme do omáčky. Hotovou omáčku zjemníme smetanou, dle chuti osolíme a opepříme. Bulgurovou směs vložíme do horké osolené vody v poměru 2:1 (voda:bulgur) a vaříme cca 20 – 25 minut. V konvektomatu připravujeme na páře cca 40 minut, na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody . Filety ze sumečka afrického nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.
Dozdobíme zbylým pórkem nakrájeným na kolečka.
Poznámka:
Alergeny: 1, 4, 7, 9
Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.