Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Pečený sumeček a pórkovou omáčkou a bulgurovou směsí

Pečený sumeček a pórkovou omáčkou a bulgurovou směsí
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Rostlinný olej565664648080
Cibule10598120112150140
Mouka hladká70708080100100
Mléko350350400400500500
Zeleninový bujón Podravka313135354444
Pórek280224320256400320
Smetana na šlehání140140160160200200
Sůl Lagris77881010
Pepř černý mletý Podravka0,70,70,80,811
Bulgur směs s čočkou a quinoou Lagris560560640640800800
Filety ze sumečka afrického70070080080010001000
Máslo353540405050

Popis:

Technologický postup:

Na dvou třetinách oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme do zlatova. Zalijeme studeným mlékem a vodou, přidáme zeleninový bujón a za občasného šlehání vaříme 20 minut. Na zbylém oleji orestujeme na kolečka nakrájený pórek, který následně přidáme do omáčky. Hotovou omáčku zjemníme smetanou, dle chuti osolíme a opepříme. Bulgurovou směs vložíme do horké osolené vody v poměru 2:1 (voda:bulgur) a vaříme cca 20 – 25 minut. V konvektomatu připravujeme na páře cca 40 minut, na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody . Filety ze sumečka afrického nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.
Dozdobíme zbylým pórkem nakrájeným na kolečka.

Poznámka:

Alergeny: 1, 4, 7, 9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi