Potravina (hmotnost v g) |
I. kategorie | II. kategorie |
III. kategorie |
Hrubá | Čistá |
Hrubá | Čistá | Hrubá |
Čistá |
Mléko | 420 | 420 | 480 | 480 | 600 | 600 |
Vejce (ks) | 2,1 | 2,1 | 2,4 | 2,4 | 3 | 3 |
Hladká mouka | 210 | 210 | 240 | 240 | 300 | 300 |
Parmezán | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Sůl Lagris | 7 | 7 | 8 | 8 | 10 | 10 |
Pepř černý mletý Podravka | 0,7 | 0,7 | 0,8 | 0,8 | 1 | 1 |
Filet ze sumečka afrického | 700 | 700 | 800 | 800 | 1000 | 1000 |
Rostlinný olej | 105 | 105 | 120 | 120 | 150 | 150 |
Bramborová kaše s mlékem Lagris | 350 | 350 | 400 | 400 | 500 | 500 |
Máslo | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Popis:
Technologický postup:
Z mléka, vajec, hladké mouky a parmazánu si připravíme hustější těstíčko, ve kterém obalíme osolený a opepřený filet ze sumečka nakrájený na jednotlivé porce. Opečeme na oleji dozlatova, případně dopečeme v troubě. Bramborovou kaši připravíme podle návodu na obalu a zjemníme kouskem másla.
Hotového sumečka podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka:
Alergeny: 1, 3, 4, 7, 12
Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.