Potravina (hmotnost v g) |
I. kategorie | II. kategorie |
III. kategorie |
Hrubá | Čistá |
Hrubá | Čistá | Hrubá |
Čistá |
Fazole červená ledvina Lagris | 210 | 210 | 240 | 240 | 300 | 300 |
Filet ze sumečka afrického | 420 | 420 | 480 | 480 | 600 | 600 |
Sůl Lagris | 7 | 7 | 8 | 8 | 10 | 10 |
Pepř černý mletý Podravka | 0,7 | 0,7 | 0,8 | 0,8 | 1 | 1 |
Citron | 49 | 11 | 56 | 12 | 70 | 15 |
Cibule | 140 | 122 | 160 | 140 | 200 | 175 |
Olivový olej | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Rajčatový koncentrát Podravka | 35 | 35 | 40 | 40 | 50 | 50 |
Zázvor | 3,5 | 3,5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
Česnek | 21 | 21 | 24 | 24 | 30 | 30 |
Koriandr | 3,5 | 3,5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
Tortilla (10 kusů) | 420 | 420 | 480 | 480 | 600 | 600 |
Salát hlávkový | 280 | 245 | 320 | 280 | 400 | 350 |
Popis:
Technologický postup:
Fazole namočíme přes noc do vlažné vody. Druhý den je v nové vodě uvaříme doměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Filety ze sumečka si ochutíme solí a pepřem, nakrájíme na malé kousky, zakápneme citronem a necháme odpočinout. Cibuli si nakrájíme na malé kousky a následně ji mírně zpěníme na oleji. Přidáme rajčatový koncentrát, necháme prohřát. Do tohoto základu si přidáme scezené vychlazené fazole a vše necháme povařit. Na pánvi si na olivovém oleji opečeme kousky sumečka, přidáme nastrouhaný zázvor a drcený česnek. Opečené kousky sumečka přidáme do směsi s fazolemi a necháme mírně prohřát. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvým koriandrem. Tortillu si prohřejeme na pánvi tak, aby neztratila svoji vláčnost. Do takto připravené tortilly vždy vložíme list salátu, tomatovou směs s rybou a vše zatočíme do kornoutu.
Porci na talíři dozdobíme zbylým hlávkovým salátem.
Poznámka:
Alergeny: 1,4
Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.