Potravina (hmotnost v g) |
I. kategorie | II. kategorie |
III. kategorie |
Hrubá | Čistá |
Hrubá | Čistá | Hrubá |
Čistá |
Voda | 1750 | 1750 | 2000 | 2000 | 2500 | 2500 |
Zeleninový bujón Podravka | 46 | 46 | 53 | 53 | 66 | 66 |
Zelenina polévková mražená | 280 | 280 | 320 | 320 | 400 | 400 |
Vlasové nudle Podravka | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Sůl Lagris | 3,5 | 3,5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
Pepř černý mletý Podravka | 0,7 | 0,7 | 0,8 | 0,8 | 1 | 1 |
Filety ze sumečka afrického | 210 | 210 | 240 | 240 | 300 | 300 |
Olej | 21 | 21 | 24 | 24 | 30 | 30 |
Petrželová nať | 7 | 5 | 8 | 6 | 10 | 7,5 |
Popis:
Technologický postup:
Do vroucí vody přidáme zeleninový bujón, polévkovou zeleninu a krátce povaříme. Nudle uvaříme zvlášť v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Filety ze sumečka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Přidáme je do hotové polévky. Na závěr přidáme i uvařené nudle.
Podáváme horké, dozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Poznámka:
Alergeny: 1, 4, 9
Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.