Potravina (hmotnost v g) |
I. kategorie | II. kategorie |
III. kategorie |
Hrubá | Čistá |
Hrubá | Čistá | Hrubá |
Čistá |
Paprika žlutá | 140 | 119 | 160 | 136 | 200 | 170 |
Okurka salátová | 140 | 133 | 160 | 152 | 200 | 190 |
Cherry rajčata | 105 | 105 | 120 | 120 | 150 | 150 |
Olivy černé | 35 | 35 | 40 | 40 | 50 | 50 |
Olivy zelené | 35 | 35 | 40 | 40 | 50 | 50 |
Cibule červená | 35 | 31 | 40 | 36 | 50 | 45 |
Balkánský sýr | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Podravka Natura - přísada do jídel | 7 | 7 | 8 | 8 | 10 | 10 |
Ajvar jemný Podravka | 70 | 70 | 80 | 80 | 100 | 100 |
Olivový olej | 2,1 | 2,1 | 2,4 | 2,4 | 3 | 3 |
Filety ze sumečka afrického | 140 | 140 | 160 | 160 | 200 | 200 |
Olej | 21 | 21 | 24 | 24 | 30 | 30 |
Popis:
Technologický postup:
Papriky a okurku nakrájíme na kostičky, cherry rajčata a olivy na poloviny, červenou cibuli na proužky a balkánský sýr na menší kostičky. Vložíme do mísy, ochutíme Podravka přísadou Natura, přidáme ajvar, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Filety ze sumečka nakrájíme na menší kousky a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Vychladíme a vmícháme do hotového zeleninového salátu.
Podáváme chlazené.
Poznámka:
Alergeny: 4, 7, 9
Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.