Potravina (hmotnost v g) |
I. kategorie | II. kategorie |
III. kategorie |
Hrubá | Čistá |
Hrubá | Čistá | Hrubá |
Čistá |
Fusilli Podravka | 525 | 525 | 600 | 600 | 750 | 750 |
Sůl Lagris | 11 | 11 | 12 | 12 | 15 | 15 |
Rostlinný olej | 28 | 28 | 32 | 32 | 40 | 40 |
Cibule | 140 | 130 | 160 | 148 | 200 | 185 |
Filet ze sumečka afrického | 700 | 700 | 800 | 800 | 1000 | 1000 |
Česnek | 14 | 14 | 16 | 16 | 20 | 20 |
Ajvar jemný Podravka | 140 | 140 | 160 | 160 | 200 | 200 |
Rajčata krájená s oliv. olejem a česnekem Podravka | 140 | 140 | 160 | 160 | 200 | 200 |
Hladká mouka | 56 | 56 | 64 | 64 | 80 | 80 |
Podravka přísada do jídel Natura | 14 | 14 | 16 | 16 | 20 | 20 |
Popis:
Technologický postup:
Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody, promícháme a vaříme dle návodu na obalu, dokud nejsou uvařeny "al dente". Do rozpáleného oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova, přidáme pomleté filety ze sumečka a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání restujeme. Přidáme ajvar, krájená rajčata a zalijeme vodou. Vaříme pozvolna asi 20 minut. Podle potřeby zahustíme jíškou. Dochutíme Podravka přísadou Natura. Rajčatovou směsí přeléváme těstoviny přímo na talíři.
Těstoviny můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit čerstvou bazalkou.
Poznámka:
Alergeny: 1,4,9
Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.