Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Sumeček po dalmátsku (brudet) s těstovinami

Sumeček po dalmátsku (brudet) s těstovinami
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Filet ze sumečka afrického70070080080010001000
Špejle (ks)77881010
Podravka přísada do jídel Natura212124243030
Citrón (ks)0,70,70,80,811
Hladká mouka424248486060
Olivový olej353540405050
Cibule210193240220300275
Rajčata krájená Podravka350350400400500500
Bobkový list Podravka0,70,70,80,811
Česnek212124243030
Sůl Lagris3,53,54455
Pepř černý mletý Podravka0,70,70,80,811
Petrželová nať sekaná7586107,5
Kolena Podravka560560640640800800

Popis:

Technologický postup:

Sumečka nakrájíme na větší kusy a po 3 - 4 kouscích napícháme na špejle. Ochutíme Podravka přísadou Natura, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji opečeme špízky z obou stran dozlatova a dáme stranou. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, bobkový list, Podravka přísadu Natura a společně vaříme 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Přidáme nasekaný česnek, citrón nakrájený na kolečka a vaříme dalších 5 – 10 minut. Citrón vyjmeme, dle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu.
Na talířku ozdobíme petrželovou natí.

Poznámka:

Alergeny: 1,4,9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi