Potravina (hmotnost v g) |
I. kategorie | II. kategorie |
III. kategorie |
Hrubá | Čistá |
Hrubá | Čistá | Hrubá |
Čistá |
Filet ze sumečka afrického | 700 | 700 | 800 | 800 | 1000 | 1000 |
Špejle (ks) | 7 | 7 | 8 | 8 | 10 | 10 |
Podravka přísada do jídel Natura | 21 | 21 | 24 | 24 | 30 | 30 |
Citrón (ks) | 0,7 | 0,7 | 0,8 | 0,8 | 1 | 1 |
Hladká mouka | 42 | 42 | 48 | 48 | 60 | 60 |
Olivový olej | 35 | 35 | 40 | 40 | 50 | 50 |
Cibule | 210 | 193 | 240 | 220 | 300 | 275 |
Rajčata krájená Podravka | 350 | 350 | 400 | 400 | 500 | 500 |
Bobkový list Podravka | 0,7 | 0,7 | 0,8 | 0,8 | 1 | 1 |
Česnek | 21 | 21 | 24 | 24 | 30 | 30 |
Sůl Lagris | 3,5 | 3,5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
Pepř černý mletý Podravka | 0,7 | 0,7 | 0,8 | 0,8 | 1 | 1 |
Petrželová nať sekaná | 7 | 5 | 8 | 6 | 10 | 7,5 |
Kolena Podravka | 560 | 560 | 640 | 640 | 800 | 800 |
Popis:
Technologický postup:
Sumečka nakrájíme na větší kusy a po 3 - 4 kouscích napícháme na špejle. Ochutíme Podravka přísadou Natura, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji opečeme špízky z obou stran dozlatova a dáme stranou. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, bobkový list, Podravka přísadu Natura a společně vaříme 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Přidáme nasekaný česnek, citrón nakrájený na kolečka a vaříme dalších 5 – 10 minut. Citrón vyjmeme, dle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu.
Na talířku ozdobíme petrželovou natí.
Poznámka:
Alergeny: 1,4,9
Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.