Přeskočit na obsah
Francouzské kuře na pomerančích (SD)

Francouzské kuře na pomerančích (SD)

2018-01-03_2017-01-09_logo-VIS140

Tento recept a dalších 2860 receptur je součástí modulu Receptury a normování v programu Sklad.

Technologický postup

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Pomeranče omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Očištěné a kůže zbavené porce kuřete osolíme a okořeníme pomerančovou kůrou.Mrkev lehce na sucho orestujeme. Přesuneme do pekáče, přidáme pokrájené pomeranče, bobkový list a dle tolerance tymián. Naklademe porce masa, podlijeme vodou a přikryté pečeme v troubě. Během pečení podle potřeby podléváme vařící vodou a přeléváme šťávou. Upečené porce vyjmeme, výpek propasírujeme. Zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody, 5 minut provaříme. Nakonec zjemníme kouskem čerstvého másla. Při podávání kuřecí porce přeléváme pomerančovou omáčkou.

Poznámka

Alergeny: 01 Obiloviny obsahující lepek, 07Mléko

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Kuřecí stehna 2200 2200 1760 1760 1760 1760
Sůl 20 20 16 16 16 16
Pomeranče 1500 1500 1200 1200 1200 1200
Pomerančová kůra 15 15 12 12 12 12
Mrkev 150 150 120 120 120 120
Máslo 30 30 24 24 24 24
Škrob bramborový 20 20 16 16 16 16
Bobkový list 5 5 4 4 4 4
Tymián 5 5 4 4 4 4

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se