Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Bramborový nákyp s mletým masem

Bramborový nákyp s mletým masem
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 300 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Vepřová krkovice560560640640800800
Cibule350350400400500500
Brambory loupané175017502000200025002500
Vejce (ks)3,53,54455
Margarín 70708080100100
Sůl141416162020
Pepř mletý0,70,70,80,811
Smetana na vaření (ml)420420480480600600
Sýr eidam 175175200200250250
Česnek 3,53,54455

Popis:

Technologický postup:

Cibuli pokrájenou nadrobno, vmícháme s vejci, solí a pepřem do mletého masa. Na vymazaný pekáč navrstvíme brambory nakrájené na kolečka (polovinu), na ně mleté maso a navrch opět brambory. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu utřeného česneku a pepře a strouhaný sýr. Dáme 1 hodinu péci.

Poznámka:

Příloha: hlávkový nebo okurkový salát
Alergeny: 03 Vejce, 07 Mléko
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi