Technologický postup
Zeleninu, slaninu a mleté hovězí maso dusíme na oleji Přidáme červené víno a vývar a necháme dusit. Osolíme, opepříme a vmícháme protlak s kořením. Uvaříme bešamelovou omáčku. Těstoviny lasagne vaříme v osolené vodě s trochou oleje 10 minut. Masovou omáčku, lasagne, bešamel a plátky rajčat vrstvíme do pekáče. Pečeme v troubě. Několik minut před dopečením obložíme plátky sýra.
Poznámka
Příloha: zeleninový salátAlergeny:01 Obiloviny obsahující lepek, 09 Celer, 07 Mléko
Hmotnost 1 porce: 280 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Hovězí maso přední b.k. | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Cibule | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Slanina | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Celer | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Mrkev | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Margarín | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Víno | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Voda na vývar | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Rajčatový protlak | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Česnek | 3 | 3 | 2,4 | 2,4 | 2,4 | 2,4 |
Tymián | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Majoránka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Sůl | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Pepř mletý | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Margarín | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Mouka hladká | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Mléko | 500 | 500 | 400 | 400 | 400 | 400 |
Sůl | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Pepř mletý | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Těstoviny | 700 | 700 | 560 | 560 | 560 | 560 |
Rajčata | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Sýr eidam | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Vývar | 2 | 2 | 1,6 | 1,6 | 1,6 | 1,6 |
Diskuze