Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Guláš ze sumečka afrického s celozrným knedlíkem

Guláš ze sumečka afrického s celozrným knedlíkem

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 0
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Cibule
280
238
320
272
400
340
Olej rostlinný
84
84
96
96
120
120
Filety ze sumečka afrického
700
700
800
800
1000
1000
Paprika lahůdková sladká Podravka
21
21
24
24
30
30
Rajčatový koncentrát Podravka
21
21
24
24
30
30
Sůl Lagris
14
14
16
16
20
20
Pepř černý mletý Podravka
0,7
0,7
0,8
0,8
1
1
Kmín celý Podravka
1,4
1,4
1,6
1,6
2
2
Mouka hladká
56
56
64
64
80
80
Majoránka Podravka
7
6
8
7
10
9
Celozrnný knedlík Lagris
630
630
720
720
900
900
Droždí instantní Podravka
42
42
48
48
60
60

Popis:

Technologický postup:

Nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji dozlatova. Filety ze sumečka nakrájíme na kostky, přidáme k cibulce a krátce zarestujeme. Ochutíme mletou paprikou, přidáme rajčatový koncentrát, sůl, pepř, kmín, opět krátce orestujeme a podlijeme vodou. Šťávu necháme vydusit na tuk, přidáme prolisovaný česnek a zaprášíme hladkou moukou. Vše krátce orestujeme a podlijeme potřebným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni cca 20 min. Ke konci vaření ochutíme majoránku, případně osolíme a opepříme dle chuti. Celozrnný knedlík: směs smícháme s droždím a vlažnou vodou dle návodu na obalu. Dále pokračujeme stejně jako s přípravou houskových knedlíků.
Hotový guláš servírujeme s plátky celozrnného knedlíku.

Poznámka:

Alergeny: 1,3,4,7

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.