Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Sumeček po indicku s jasmínovou rýží

Sumeček po indicku s jasmínovou rýží

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 0
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Filet ze sumečka afrického
700
700
800
800
1000
1000
Podravka přísada do jídel Asie
3,5
3,5
4
4
5
5
Citron
49
11
56
12
70
15
Olivový olej
70
70
80
80
100
100
Čočka velkozrnná Lagris
70
70
80
80
100
100
Fazole červená ledvina Lagris
140
140
160
160
200
200
Cizrna Lagris
70
70
80
80
100
100
Cibule
105
102
120
116
150
145
Rajčata pasírovaná Podravka
140
140
160
160
200
200
Česnek
14
11
16
12
20
15
Sůl Lagris
14
14
16
16
20
20
Pepř černý mletý Podravka
0,7
0,7
0,8
0,8
1
1
Rýže jasmínová Lagris
350
350
400
400
500
500
Koriandr
3,5
2,8
4
3,2
5
4

Popis:

Technologický postup:

Filety ze sumečka si nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme kořenící směsí Podravka přísada Asie a citrónovou šťávou. Gastronádobu si vymažeme olivovým olejem, vložíme porce ryby a pečeme v konvektomatu při teplotě 160 °C cca 12 - 20 minut. Namočené luštěniny povaříme do poloměkka, scedíme a smícháme dohromady. Cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme do kastrolu a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a prolisovaný česnek a povaříme. Poté přidáme luštěniny, vše promícháme, osolíme a opepříme. Rýži vložíme do osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 10 - 12 minut, dokud rýže nezměkne. Při přípravě v konvektomatu zalijeme dobře propláchnutou rýže 750 ml vody, osolíme a vaříme 25 - 30 minut v páře.
Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem.

Poznámka:

Alergeny: 4,9

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.