Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Sumeček s grilovanou zeleninou a bramborovou kaší

Sumeček s grilovanou zeleninou a bramborovou kaší

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 0
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Filet ze sumečka afrického
700
700
800
800
1000
1000
Sůl Lagris
14
14
16
16
20
20
Pepř černý mletý Podravka
1,4
0,7
1,6
0,8
2
1
Olivový olej
70
70
80
80
100
100
Máslo
105
105
120
120
150
150
Mrkev
140
130
160
148
200
185
Celer
140
130
160
148
200
185
Dýně muškátová
140
105
160
120
200
150
Cuketa
140
133
160
152
200
190
Cibule
105
88
120
100
150
125
Cukr
3,5
3,5
4
4
5
5
Estragon
3,5
3,5
4
4
5
5
Bramborová kaše s mlékem Lagris
350
350
400
400
500
500

Popis:

Technologický postup:

Filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce. Poté je osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji z obou stran (můžeme též upéct v konvektomatu na 200 °C po dobu 15min). Na takto opečená filátka přidáme máslo a necháme v teple dojít. Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kousky (každý druh může být jinak nakrájený, čímž získáme pestřejší vzhled) a orestujeme na olivovém oleji. Zeleninu v průběhu restování ochutíme solí a cukrem, abychom zvýraznili chuť zeleniny. Přidáme kousek másla a čerstvý estragon. Zelenina by měla zůstat tvrdá tak akorát. Bramborovou kaši připravíme dle návodu.
Opečené filety ze sumečka podáváme na bramborovém pyré.

Poznámka:

Alergeny: 4,7,9,12

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.