Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Pečený sumeček a pórkovou omáčkou a bulgurovou směsí

Pečený sumeček a pórkovou omáčkou a bulgurovou směsí

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 0
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Rostlinný olej
56
56
64
64
80
80
Cibule
105
98
120
112
150
140
Mouka hladká
70
70
80
80
100
100
Mléko
350
350
400
400
500
500
Zeleninový bujón Podravka
31
31
35
35
44
44
Pórek
280
224
320
256
400
320
Smetana na šlehání
140
140
160
160
200
200
Sůl Lagris
7
7
8
8
10
10
Pepř černý mletý Podravka
0,7
0,7
0,8
0,8
1
1
Bulgur směs s čočkou a quinoou Lagris
560
560
640
640
800
800
Filety ze sumečka afrického
700
700
800
800
1000
1000
Máslo
35
35
40
40
50
50

Popis:

Technologický postup:

Na dvou třetinách oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme do zlatova. Zalijeme studeným mlékem a vodou, přidáme zeleninový bujón a za občasného šlehání vaříme 20 minut. Na zbylém oleji orestujeme na kolečka nakrájený pórek, který následně přidáme do omáčky. Hotovou omáčku zjemníme smetanou, dle chuti osolíme a opepříme. Bulgurovou směs vložíme do horké osolené vody v poměru 2:1 (voda:bulgur) a vaříme cca 20 – 25 minut. V konvektomatu připravujeme na páře cca 40 minut, na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody . Filety ze sumečka afrického nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.
Dozdobíme zbylým pórkem nakrájeným na kolečka.

Poznámka:

Alergeny: 1, 4, 7, 9

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.