Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Tortilla plněná směsí ze sumečka a fazolí

Tortilla plněná směsí ze sumečka a fazolí

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 0
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Fazole červená ledvina Lagris
210
210
240
240
300
300
Filet ze sumečka afrického
420
420
480
480
600
600
Sůl Lagris
7
7
8
8
10
10
Pepř černý mletý Podravka
0,7
0,7
0,8
0,8
1
1
Citron
49
11
56
12
70
15
Cibule
140
122
160
140
200
175
Olivový olej
70
70
80
80
100
100
Rajčatový koncentrát Podravka
35
35
40
40
50
50
Zázvor
3,5
3,5
4
4
5
5
Česnek
21
21
24
24
30
30
Koriandr
3,5
3,5
4
4
5
5
Tortilla (10 kusů)
420
420
480
480
600
600
Salát hlávkový
280
245
320
280
400
350

Popis:

Technologický postup:

Fazole namočíme přes noc do vlažné vody. Druhý den je v nové vodě uvaříme doměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Filety ze sumečka si ochutíme solí a pepřem, nakrájíme na malé kousky, zakápneme citronem a necháme odpočinout. Cibuli si nakrájíme na malé kousky a následně ji mírně zpěníme na oleji. Přidáme rajčatový koncentrát, necháme prohřát. Do tohoto základu si přidáme scezené vychlazené fazole a vše necháme povařit. Na pánvi si na olivovém oleji opečeme kousky sumečka, přidáme nastrouhaný zázvor a drcený česnek. Opečené kousky sumečka přidáme do směsi s fazolemi a necháme mírně prohřát. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvým koriandrem. Tortillu si prohřejeme na pánvi tak, aby neztratila svoji vláčnost. Do takto připravené tortilly vždy vložíme list salátu, tomatovou směs s rybou a vše zatočíme do kornoutu.
Porci na talíři dozdobíme zbylým hlávkovým salátem.

Poznámka:

Alergeny: 1,4

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.