Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Vývar s kousky sumečka a nudličkami

Vývar s kousky sumečka a nudličkami

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 0
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Voda
1750
1750
2000
2000
2500
2500
Zeleninový bujón Podravka
46
46
53
53
66
66
Zelenina polévková mražená
280
280
320
320
400
400
Vlasové nudle Podravka
70
70
80
80
100
100
Sůl Lagris
3,5
3,5
4
4
5
5
Pepř černý mletý Podravka
0,7
0,7
0,8
0,8
1
1
Filety ze sumečka afrického
210
210
240
240
300
300
Olej
21
21
24
24
30
30
Petrželová nať
7
5
8
6
10
7,5

Popis:

Technologický postup:

Do vroucí vody přidáme zeleninový bujón, polévkovou zeleninu a krátce povaříme. Nudle uvaříme zvlášť v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Filety ze sumečka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Přidáme je do hotové polévky. Na závěr přidáme i uvařené nudle.
Podáváme horké, dozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka:

Alergeny: 1, 4, 9

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.