Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Zeleninový salát s ajvarem a kousky sumečka

Zeleninový salát s ajvarem a kousky sumečka

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 100
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Paprika žlutá
140
119
160
136
200
170
Okurka salátová
140
133
160
152
200
190
Cherry rajčata
105
105
120
120
150
150
Olivy černé
35
35
40
40
50
50
Olivy zelené
35
35
40
40
50
50
Cibule červená
35
31
40
36
50
45
Balkánský sýr
70
70
80
80
100
100
Podravka Natura - přísada do jídel
7
7
8
8
10
10
Ajvar jemný Podravka
70
70
80
80
100
100
Olivový olej
2,1
2,1
2,4
2,4
3
3
Filety ze sumečka afrického
140
140
160
160
200
200
Olej
21
21
24
24
30
30

Popis:

Technologický postup:

Papriky a okurku nakrájíme na kostičky, cherry rajčata a olivy na poloviny, červenou cibuli na proužky a balkánský sýr na menší kostičky. Vložíme do mísy, ochutíme Podravka přísadou Natura, přidáme ajvar, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Filety ze sumečka nakrájíme na menší kousky a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Vychladíme a vmícháme do hotového zeleninového salátu.
Podáváme chlazené.

Poznámka:

Alergeny: 4, 7, 9

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.