Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Fusilli s mediteránskou omáčkou a sumečkem

Fusilli s mediteránskou omáčkou a sumečkem

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 0
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Fusilli Podravka
525
525
600
600
750
750
Sůl Lagris
11
11
12
12
15
15
Rostlinný olej
28
28
32
32
40
40
Cibule
140
130
160
148
200
185
Filet ze sumečka afrického
700
700
800
800
1000
1000
Česnek
14
14
16
16
20
20
Ajvar jemný Podravka
140
140
160
160
200
200
Rajčata krájená s oliv. olejem a česnekem Podravka
140
140
160
160
200
200
Hladká mouka
56
56
64
64
80
80
Podravka přísada do jídel Natura
14
14
16
16
20
20

Popis:

Technologický postup:

Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody, promícháme a vaříme dle návodu na obalu, dokud nejsou uvařeny "al dente". Do rozpáleného oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova, přidáme pomleté filety ze sumečka a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání restujeme. Přidáme ajvar, krájená rajčata a zalijeme vodou. Vaříme pozvolna asi 20 minut. Podle potřeby zahustíme jíškou. Dochutíme Podravka přísadou Natura. Rajčatovou směsí přeléváme těstoviny přímo na talíři.
Těstoviny můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit čerstvou bazalkou.

Poznámka:

Alergeny: 1,4,9

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.