Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Sumeček po dalmátsku (brudet) s těstovinami

Sumeček po dalmátsku (brudet) s těstovinami

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 0
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Filet ze sumečka afrického
700
700
800
800
1000
1000
Špejle (ks)
7
7
8
8
10
10
Podravka přísada do jídel Natura
21
21
24
24
30
30
Citrón (ks)
0,7
0,7
0,8
0,8
1
1
Hladká mouka
42
42
48
48
60
60
Olivový olej
35
35
40
40
50
50
Cibule
210
193
240
220
300
275
Rajčata krájená Podravka
350
350
400
400
500
500
Bobkový list Podravka
0,7
0,7
0,8
0,8
1
1
Česnek
21
21
24
24
30
30
Sůl Lagris
3,5
3,5
4
4
5
5
Pepř černý mletý Podravka
0,7
0,7
0,8
0,8
1
1
Petrželová nať sekaná
7
5
8
6
10
7,5
Kolena Podravka
560
560
640
640
800
800

Popis:

Technologický postup:

Sumečka nakrájíme na větší kusy a po 3 - 4 kouscích napícháme na špejle. Ochutíme Podravka přísadou Natura, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji opečeme špízky z obou stran dozlatova a dáme stranou. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, bobkový list, Podravka přísadu Natura a společně vaříme 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Přidáme nasekaný česnek, citrón nakrájený na kolečka a vaříme dalších 5 – 10 minut. Citrón vyjmeme, dle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu.
Na talířku ozdobíme petrželovou natí.

Poznámka:

Alergeny: 1,4,9

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.