Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Žhavé novinky na portálu Jídelny.cz

8.11.2018 449 2 Pavel Ludvík
Na začátku listopadu jsme pro vás na portálu Jídelny.cz připravili dvě novinky. Rubrika Jídelníčky vám opět začne pravidelně přinášet komentované jídelníčky ze školních jídelen a Abeceda ŠJ bude soustřeďovat přehled hodnotných článků, na které se často ptáte.

Jídelníčky

Oživili jsme rubriku Jídelní lístky (je zařazena v menu Stravování), která opět začne pravidelně přinášet větší množství informací. Oproti dřívější praxi to budou jídelníčky různého typu, týdenní i delší, z jídelen MŠ i ZŠ, jídelníčky výborné, průměrné i horší. Vždy budou doplněny komentáři zkušené vedoucí školní jídelny a nutriční terapeutky, každá je bude komentovat ze svého pohledu. Samozřejmostí bude, že můžete pod jídelníčky dopisovat své dotazy a diskutovat.

Cílem této inovované rubriky je, aby se zejména začínající a méně zkušené vedoucí školních jídelen mohly inspirovat ukázkami dobrých jídelníčků, vyvarovat se chyb, které lze nalézt v těch horších, a aby si mohly vyměňovat zkušenosti.

S úpravou rubriky souvisí i změna její úvodní stránky – odkazy na články týkající se sestavování jídelníčků jsme přesunuli jinam.

Na začátek jsme rubriku naplnili větším počtem jídelníčků, všechny s komentáři odbornic, a minimálně každých 14 dnů by měl přibýt minimálně jeden další, to už bude záležet na vašem zájmu.

Abeceda školní jídelny

Druhou novinkou je Abeceda ŠJ – přehled odkazů na hodnotné články, které byly v minulosti na portálu Jídelny.cz zveřejněny. Najdete ji v menu Články. V tomto seznamu jsme shromáždili odkazy na články, na které vám redakce portálu často posílá odkazy, abyste nemuseli pracně hledat. Články jsou seřazeny do skupin podle témat a ta jsou řazena abecedně. Řadu článků jsme ve spolupráci s jejich autory revidovali, takže by měly obsahovat skutečně platné informace, kterými se můžete řídit.

Rubrika už nyní obsahuje články na téma hygiena a HACCP,  odpady nebo návody z oblasti ekonomiky ŠJ. Určitě vás budou zajímat také platy, odměňování nebo spotřební koš. Jedno z témat se týká i sestavování jídelníčků a právě sem jsme přesunuli některé návody, které dříve byly v rubrice Jídelní lístky.

Rubriku budeme průběžně aktualizovat a doplňovat, k tomu přivítáme vaše náměty.

Ing. Pavel Ludvík – vedoucí redakce portálu Jídelny.cz

Tisk   |   E-mail Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
NadpisAutor Datum               
Poděkování Handula08.11.2018 03:24
PoděkováníEva209.11.2018 07:58
Zobrazit diskusní příspěvky
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi