Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Užitečná školení pro vás na konci prázdnin

3.6.2019 1607 3 Redakce Jídelny.cz
Na konci prázdnin plánujeme uskutečnit řadu školení, která budou pro vás a zejména pro vaše nově nastupující kolegyně velmi užitečná. Seznamte se s těmito akcemi a myslete na přihlášky již nyní, abyste si mohli užít zasloužené volno v klidu a v pohodě.

Společnost Jídelny.cz připravila na konec prázdnin několik seminářů a kurzů, které vám i vašim kolegyním mohou v novém školním roce pomoci.

Určitě si budete chtít po týdnech odpočinku zopakovat některé důležité informace, které jsou pro školní stravování velmi potřebné. Věříme, že vás nabídka osloví a pomůže načerpat inspiraci na nový školní rok.

Kurz přípravy dietního stravování ve školních jídelnách

Rozhodli jste se nabídnout vašim strávníkům dietní stravování?
Nemáte možnost spolupráce s nutričním terapeutem?
Nevadí. Náš registrovaný nutriční terapeut vás proškolí ohledně technologie přípravy diet (bezlepková, šetřící, diabetická) tak, abyste splnili legislativní rámec pro přípravu diet.

Lektor: Mgr. Jana Petrová, nutriční terapeut

Termín: 20. 8. 2019 Brno > ZRUŠENO

 

Hygienické minimum a odpady ve školní jídelně

Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci ve stravovacím provozu vědět a dodržovat. Seminář má dvě části.

Hygienické minimum – jak bezpečně manipulovat s potravinami. Proberete si základní požadavky osobní i provozní hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe i v souvislosti s manipulací s alergeny, dále základní znalosti o mikroorganismech a dozvíte se, jak předcházet tomu, aby způsobily onemocnění strávníků.

Odpady ve školní jídelně – jak třídit odpady a kam s nimi. Připomenete si, jaké máte povinnosti jako původce odpadů. Dozvíte se, co se má udělat s odpadem před jeho vyhozením, jak správně likvidovat zbytky jídel, a mnoho dalších informací.

Seminář je určen jak pro nové (začínající), tak pro ostřílené pracovníky z provozu.

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D.

Termíny:

20. 8. 2019 Ostrava ZRUŠENO

21. 8. 2019 Brno

22. 8. 2019 Praha

27. 8. 2019 Praha > NOVÉ

29. 8. 2019 Plzeň

Další podrobnosti

Praktický kurz vaření pro školní jídelny

Chcete si rozšířit své kuchařské dovednosti a získat nové recepty, nápady a náměty i pro vaše strávníky? Neváhejte se tedy přihlásit na nově připravovaný kurz Praktického vaření pro školní jídelny. Během 4 hodin si vyzkoušíte kompletní menu sestavené tak, aby nebylo náročné na přípravu, ale přesto bylo zajímavé nejen pro vás, ale i strávníky a splňovalo trendy kvalitního a zdravého stravování.

Menu:

  1. Krém z černého kořene s bylinkovým pestem
  2. Konfitované kachní stehno se zeleninovým knedlíkem a zelím z červené řepy
  3. Rybí filé gratinované zeleninovou krustou s bramborovo-hráškovým pyré a bylinkovým bešamelem
  4. Zeleninový salát s luštěninovými pepitkami a dresinkem dle vaší tvořivosti
  5. Karotkový dortík s citrónovým krémem a ovocem

Kurzem vás odborně provedou zkušení kuchaři Lukáš Uher a Jan Heřmánek.

Termíny:

20. 8. 2019 Brno > ZRUŠENO

 

HACCP aneb máte kritické body správně?

Seminář vám poskytne informace k tomu, zda máte efektivně nastaveny kritické body, zda celý systém je aktuální a není zbytečně byrokratický. Je určen především těm, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní (vedoucí pracovníci, členové týmu HACCP), ale i těm, kteří si chtějí osvěžit své znalosti. Účastníci získají návod, jak provést ověření, aktualizaci anebo případně zjednodušení systému HACCP v praxi (ve vlastním provozu).

Zaměříme se na:

  • základní principy systému HACCP (praktické využití)
  • postupy zavádění systému HACCP
  • nebezpečí z potravin (zdroje a příčiny kontaminace a prevenci)
  • možnosti zjednodušení systému
  • ověřování systému (zásady sebehodnocení, interní audit)
  • zacházení s potenciálně nebezpečnými pokrmy

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D.

Termín: 27. 8. 2019 Praha > ZRUŠENO 

 

Sestavování jídelníčku prakticky

Na školení si vlastnoručně sestavíte 3 kvalitní měsíční jídelníčky pro ZŠ i MŠ. Kromě nich si odnesete znalost postupu, jak plánují jídelníčky ty nejzkušenější vedoucí školních jídelen, a praktickou předlohu, s kterou vám sestavování jídelníčků půjde samo.

Zaměříme se na:

  • Zásady, které pro skladbu jídelníčku platí.
  • Jak si jídelníček rozvrhnout a co musíte mít předem promyšleno.
  • Zda začít s polévkami, hlavními jídly, nebo s přílohami.
  • Jak nezapomenout na ryby a luštěniny
  • Jak to nepřehnat se sladkými jídly a knedlíky.
  • Seznámíme vás s tahákem na přípravu jídelníčku v souladu s Nutričním doporučením.
  • Jednoduchá pravidla pro výběrové jídelníčky.
  • Užitečné postupy pro kontrolu denního a týdenního menu.

Lektor: Ing. Pavel Ludvík

Termíny:

27. 8. 2019 Brno

28. 8. 2019 Praha

Další podrobnosti

 

Účastníci všech seminářů a kurzů obdrží osvědčení o absolvování. Věříme, že nejen osvědčení, ale i praktické znalosti získané na těchto seminářích, budou výborným základem pro to, aby nový školní rok byl pro vaši jídelnu úspěšný. Pokud máte zájem o termín, který je obsazený, napište nám na info@jidelny.cz. Zařadíme vás mezi náhradníky.

Krajské konference hromadného stravování proběhnou v říjnu a v listopadu 2019. Přihlášky na konference budou k dispozici od 2. září 2019. Nezmeškejte přihlášení.

Přejeme vám krásné prázdniny a těšíme se na další setkání s vámi!

Za organizační tým Jitka Fejtková 

Tisk   |   E-mail Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
NadpisAutor Datum               
dietní stravovánímajka128.05.2019 20:27
Valentýna29.05.2019 07:13
majka131.05.2019 06:22
Zobrazit diskusní příspěvky
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi